Hlavní obsah

Tipsarevič může v Petrohradu navázat na triumf z Moskvy

Týden po triumfu na turnaji v Moskvě si srbský tenista Janko Tipsarevič zahraje o další titul v Petrohradu. Druhý nasazený hráč dnes postoupil do finále po vítězství nad Američanem Alexem Bogomolovem 6:2, 6:1. V nedělním finále se Tipsarevič utká s turnajovou čtyřkou Chorvatem Marinem Čiličem, který zdolal domácího Michaila Južného 6:3, 6:4.

Foto: Dmitrij Lovetsij, ČTK/AP

Srbský tenista Janko Tipsarevič

Článek

Sedmadvacetiletý Tipsarevič může vyšperkovat svou životní sezonu už třetím titulem. Před Kremlin Cupem ovládl také zářijový turnaj v Kuala Lumpuru, kde vybojoval svůj první titul v kariéře.

Ve finále bude podle postavení v žebříčku papírovým favoritem, ovšem s Čiličem prohrál pět ze šesti vzájemných zápasů. V jediném letošním souboji v Miami měl však Tipsarevič navrch.

Čilič bude usilovat o šestý turnajový triumf a první od loňského února. Letos je ve finále počtvrté, ale dosud ani jednou neuspěl, naposledy začátkem října v Pekingu proti Tomáši Berdychovi.

Finále turnaje ve Vídni si zahrají Del Potro a Tsonga

Argentinský tenista Juan Martín del Potro postoupil do finále turnaje ve Vídni a stále je ve hře o účast na Turnaji mistrů. Třiadvacetiletý hráč si poradil s Kevinem Andersonem z Jihoafrické republiky a ve finále vyzve Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, který o účast na listopadovém vrcholu sezony v Londýně usiluje také.

Tsonga připravil o první finále v životě překvapení turnaje Daniela Brandse. Němec, kterému patří 182. místo ve světovém žebříčku, ve druhém kole vyřadil Radka Štěpánka, ale na francouzskou jedničku nestačil v poměru 2:6 a 6:7.

Argentinec udolal Andersona v zápase plném tvrdých servisů. Soupeři uštědřil hned osmnáct es, sám ale čelil sedmnácti, a zvítězil až po třech setech 6:4, 3:6, 6:4.

Del Potro může získat třetí turnajový triumf v letošním roce, Tsonga usiluje o druhou trofej v sezoně. Ve finále je Francouz v tomto roce počtvrté.

Tenisový turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 663.750 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Tipsarevič (2-Srb.) - Bogomolov (7-USA) 6:2, 6:1, Čilič (4-Chorv.) - Južnyj (5-Rus.) 6:3, 6:4.
Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 650.000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Tsonga (1-Fr.) - Brands (Něm.) 6:2, 7:6 (7:4), Del Potro (2-Arg.) - Anderson (6-JAR) 6:4, 3:6, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Mirnyj, Nestor (2-Běl./Kan.) - Del Potro, Štěpánek (Arg./ČR) 6:3, 7:6 (7:2).

Reklama

Související témata: