Hlavní obsah

Zvonarevová před finále Fed Cupu s Českem stále netrénuje

MOSKVA

Kolotoč tréninků a rehabilitací, tak vypadá příprava českých a ruských tenistek na víkendové finále Fed Cupu v Moskvě. Na centrálním a tréninkovém dvorci se oba týmy po dvou hodinách střídají, v přípravě se však stále neobjevila Věra Zvonarevová, která si stěžuje na bolavé rameno. O jejím startu se zřejmě rozhodne až těsně před pátečním losováním.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Ruská tenistka Věra Zvonarevová

Článek

Světlana Kuzněcovová v posledních dnech pilně trénuje s levorukými tenisty a tenistkami, aby byla nachystána na zápasy s českými levačkami Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou. "Třeba jim to pomůže, ale zápas je vždy o něčem jiném," prohlásila Kvitová.

Wimbledonská šampionka se po triumfu na Turnaji mistryň stále potýká s lehkým nachlazením, a tak bere vitamíny a na kurtu trénuje jen odpoledne. Věří však, že bude brzy zcela fit a na víkendové bitvy se už těší. Povrch na kurtu dnes Kvitové připadal docela rychlý, za což ale mohla nejspíš i razance úderů Lucie Hradecké.

Na moskevskou halu zatím Kvitová moc pěkné vzpomínky nemá, loni zde na turnaji vypadla hned v prvním kole. Teď ale doufá, že právě zde se podaří českým tenistkám přerušit vítěznou šňůru ruského týmu, a to pokud možno před plnými tribunami.

Rusky doma neprohrály osm let

Ruský celek na domácí půdě naposledy prohrál před osmi lety. Letos hrál v Moskvě semifinále, v němž Rusky rozdrtily Itálii 5:0. Před finále jsou domácí hráčky v odhadech šancí zdrženlivé. "Bude to těžký zápas. Každý okamžik může být v tomto souboji rozhodující," řekla ČTK Kuzněcovová.

Rozhodovat může až závěrečná čtyřhra, na kterou se připravují Hradecká s Květou Peschkeovou. "Doufám, že nebudeme muset rozhodovat čtyřhrou, ale pokud to tak bude, uděláme všechno pro to, abychom s Luckou třetí bod získaly," uvedla Peschkeová, kterou stále straší zážitek z předloňského semifinále proti Američankám v Brně, kdy se právě ve čtyřhře nepodařilo neproměněným mečbolem utkání dotáhnout do vítězného konce. "To určitě byl můj nejhorší moment ve Fed Cupu," dodala.

Do hlediště u centrálního dvorce, které pojme až 7500 diváků, bylo zarezervováno 600 lístků pro české fanoušky. V pokladnách stále jsou vstupenky v cenách od 500 po 4500 rublů (asi 300 až 2700 Kč).

Reklama

Související témata: