Hlavní obsah

Hektické pondělí tenisových šampiónek: Focení, audience u premiéra i setkání s fanoušky

O vítězných čepicích pro nové šampiónky vědělo jen pár lidí. V šatně ale tradičně stříkalo šampaňské a zazněla i obligátní hitovka „We are the Champions“. Tuhle oslavu si český fedcupový tým po vítězství nad Ruskem zasloužil. Kdy jindy by nemělo bouchnout pár špuntů?

Foto: Grigory Dukor, Reuters

České tenistky slaví vítězství ve Fed Cupu.

Článek

„Do detailu jsme to s holkama neplánovaly, ale něco už vymyslíme,“ culila se Petra Kvitová před společnou oslavou. Ale všeho s mírou. V pondělí dopoledne se jdou nové šampiónky ještě společně fotit. „Rudé náměstí je kvůli výročí říjnové revoluce zavřené, ale z terasy hotelu Ritz bude hezky vidět,“ prozradil týmový mluvčí Karel Tejkal.

Pondělí bude trochu hektické. Z Moskvy odlétá vítězná sestava po půl čtvrté odpoledne, cestou z Ruzyně by se měla zastavit na audienci u premiéra Nečase.

Česká radost pár minut po výhře ve Fed Cupu v Moskvě.foto: Reuters/Grigory Dukor

„Květa s Luckou Šafářovou si kvůli tomu přebukovaly letenky, aby mohly být s námi,“ doplnil Tejkal. Na šestou večer je pak do areálu Sparty v pražské Stromovce naplánováno setkání s  fanoušky. „Nejsme jako hokejisté po Naganu, ale kdo bude chtít vidět Fed Cup, ať dorazí,“ vyzval mluvčí týmu.

Hotovo. České tenistky po 23 letech ovládly Fed Cup.foto: Reuters/Grigory Dukor

Reklama