Hlavní obsah

Kvitová v jednom kole. Sobotní slavnostní róbu vystřídá hokejové buly pod Tatrami

PRAHA

Nejlepší tenistka světa roku 2011 má napilno i po sezóně. V sobotu se Petra Kvitová ukázala v pěvecké společnosti. V anketě Český slavík předala cenu Lucii Bílé. Při jejím příchodu v černé róbě všichni v sále povstali. Ve středu se wimbledonská vítězka představí na hokeji v Popradu, kde vhodí úvodní buly zápasu Kontinentální ligy.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Hned po vítězsví ve Wimbledonu přišel tenistce Petře Kvitové blahopřejný telegram od prezidenta Václav Klause i s pozváním na Hrad.

Článek

Kvitová, druhá hráčka světového žebříčku, se účastní zápasu popradského Lva a Dinama Moskva, který se odehraje 30. listopadu.

Česká tenistka absolvuje po nabitém roce ve Vysokých Tatrách posezónní soustředění a zápas KHL má být pro ni zpestření, ale zároveň také odměnou pro hokejisty a fanoušky.

Kvitová si prostředí slovenských velikánů neužívá poprvé, letos je v Tatrách už podruhé. Když pobývala na Štrbském plesu, jela poté na Turnaj mistryň do Istanbulu, kde kralovala. „Tento rok byl úžasný,“ nechala se slyšet Kvitová, které se doma rozrostla sbírka cen za světové úspěchy.

Mezi ty největší v roce 2011 patří triumf ve Wimbledonu, prvenství na Turnaji mistryň a také výhra ve Fed Cupu s ostatními Češkami. Celkem získala v tomto roce šest turnajových titulů.

Jedenadvacetiletá rodačka z Bílovce vyhrála v tomto roce ve dvouhře šedesát utkání, jen třináctkrát prohrála. Za skvělé výkony obohatila své konto jen na prize money o 5 145 943 dolarů, což je 99 miliónů korun.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori