Hlavní obsah

Tenistka Kvitová odletěla do Austrálie, začne na Hopmanově poháru

Tenistka Petra Kvitová dnes nabrala směr Austrálie, kde zahájí na Hopmanově poháru v Perthu novou sezónu. Wimbledonská vítězka a druhá hráčka světa doufá, že je připravena čelit tlaku a obhajovat získané pozice.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nejlepší sportovkyně roku 2011 Petra Kvitová odletěla do Austrálie.

Článek

"Obhajovat je těžší, ale víceméně jsem psychicky připravená, že se nemusí všechno podařit," řekla Kvitová při vyhlášení ankety Sportovec roku 2011, na kterém dostala vítěznou korunu. "Jsem ráda za to, co se mi stalo minulou sezónu," připomněla si především triumfy ve Wimbledonu, na Turnaji mistryň nebo s týmem ve Fed Cupu.

Kvůli startu na Hopmanově poháru přijde Kvitová v žebříčku WTA o body za výhru v Brisbane. "Já chci zvedat hlavně kvalitu svého tenisu, body nepočítám," řekla Kvitová a zopakovala, že se neupíná k postu světové jedničky.

Turnajový program už má stanovený až do letních olympijských her v Londýně, které se uskuteční krátce po Wimbledonu rovněž na trávě. "Nijak zvlášť se skladba neliší od uplynulé sezóny," řekla Kvitová a vysypala ze sebe, že po Hopmanově poháru pojede do Sydney, pak na Australian Open a následovat bude Fed Cup v Německu. "Pokud budu nominovaná," vtipkovala a dodala, že nebude obhajovat titul v Paříži.

Na programu i povinné turnaje

Z pohledu hráčky z první světové trojky má rodačka z Fulneku povinné velké turnaje v Dauhá, Dubaji a po krátkém volnu tradiční americké podniky v Indian Wells a Miami. "A pak je už antuka. To jsem si to zapamatovala docela dobře," řekla.

Kvitová zamířila k "protinožcům" pod dohledem kouče Davida Kotyzy a kondičního trenéra Jozefa Ivanka. Ke sportovnímu oblečení musela navíc přibalit i společenské šaty, jelikož bude jako světová dvojka častěji zvána na různé sponzorské akce. "Do jednoho kufru se mi to vejde, beru dvoje šaty a jedny boty," prozradila.

Se sponzorskými akcemi a rozhovory, které musí absolvovat v rámci podpory ženské organizace WTA, si už hlavu nedělá. "Už jsem trochu začala po Wimbledonu. Věřím, že jsem si zvykla," řekla Kvitová.

První zápas v sezoně Kvitová odehraje 2. ledna a její soupeřkou by v duelu proti Bulharsku měla být Cvetana Pironkovová, 46. hráčka žebříčku WTA.

Reklama

Související témata: