Hlavní obsah

Všichni tenisté z hotelu, kde byl covid-19, měli negativní test

Melbourne
Aktualizováno

Všech 507 tenistů a dalších lidí, kteří museli ve čtvrtek do karantény kvůli případu koronaviru v hotelu v Melbourne, mělo negativní test na covid-19 a smějí se účastnit Australian Open. Oznámil to ředitel úvodního grandslamu sezony Craig Tiley.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Ředitel tenisového Australian Open Craig Tiley odpovídá na dotazy novinářů.

Článek

"Všichni, kteří byli testováni, byli negativní. Dopadlo to velmi dobře nejen pro místní komunitu, ale i pro tenisovou skupinu," řekl novinářům Tiley.

Kvůli ve středu oznámenému pozitivnímu testu zaměstnance hotelu Grand Hyatt muselo do karantény a na testy 160 hráčů a také koučové a lidé podílející se na organizaci Australian Open. Ve čtvrtek se kvůli tomu zastavily všechny přípravné turnaje v Melbourne, ale dnes byl program obnoven.

Do Austrálie přiletělo kvůli grandslamovému turnaji ze zahraničí 1200 lidí, mezi nimiž se objevilo osm případů nákazy. Z hráček měla pozitivní test jako jediná Španělka Paula Badosaová, jež se ve středu dostala po 21 dnech z karantény.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Serena Williamsová postoupila v Melbourne do semifináleVideo: sntv

Australian Open začne v pondělí a pořadatelé umožní do Melbourne Parku přístup až 30 000 lidí denně, což je zhruba polovina obvyklé kapacity. "Stále platí, že diváci budou smět do hlediště, prodej lístků pokračuje. Areál bude mimořádně bezpečné místo," ujistil Tiley.

Reklama