Hlavní obsah

Mladý Argentinec je na tenisovém turnaji v Córdobě krůček od senzace

Córdoba

Devatenáctiletý argentinský tenista Juan Manuel Cerundolo bude hrát při debutu na ATP Tour o titul v Córdobě. V semifinále antukového turnaje vyhrál argentinský souboj nenasazených soupeřů s Federicem Coriou 6:4, 4:6, 6:2 a o dovršení senzace se pokusí proti zkušenému Albertu Ramosovi ze Španělska. Turnajová pětka porazila dalšího domácího hráče Facunda Bagnise 7:5, 5:7, 6:3.

Foto: @VarskySports, Twitter

Argentinský tenista Juan Manuel Cerundolo

Článek

Cerundolovi patří ve světovém žebříčku až 335. místo, ale v Córdobě už vyhrál včetně kvalifikace sedmý zápas. Potřetí za sebou zvládl třísetovou bitvu, soupeři z konce první stovky Coriovi, který byl rovněž poprvé v semifinále, neumožnil získat v poslední sadě ani jednou servis.

Postoupit až do finále při premiérovém startu v hlavní soutěži na elitním okruhu dokázal naposledy v roce 2004 Španěl Santiago Ventura v Casablance. Tažení tehdy završil turnajovým triumfem, žádný další už potom ale nepřidal.

O 14 let starší Ramos, kterému patří v žebříčku 47. místo, vyhrál i čtvrtý duel v Córdobě po třísetově bitvě. V devátém finále v kariéře bude usilovat o třetí titul po Bastadu 2016 a předloňském Gstaadu.

Tenisový turnaj mužů v Córdobě (antuka, dotace 294.235 dolarů):
Dvouhra - semifinále
Ramos (5-Šp.) - Bagnis (Arg.) 7:5, 5:7, 6:3,
Cerundolo - Coria (oba Arg.) 6:4, 4:6, 6:2.

Reklama