Hlavní obsah

Popyrin - Bublik 4:6, 6:0, 6:2Popyrin získal v Singapuru na první pokus premiérový titul

Singapur
Aktualizováno

Australský tenista Alexei Popyrin proměnil na turnaji v Singapuru premiérovou finálovou účast v zisk trofeje. V utkání o titul zdolal čtvrtého nasazeného Alexandra Bublika 4:6, 6:0, 6:2. Reprezentant Kazachstánu naopak ani na čtvrtý pokus ve finále akce ATP neuspěl.

Foto: @ESPNAusNZ, Twitter

Australský tenista Alexei Popyrin

Článek

Jednadvacetiletý Popyrin, jenž si už postupem do semifinále vylepšil maximum na okruhu ATP, ztratil úvodní set za půl hodiny, ve druhém ale soupeře zatlačil. Při vlastním podání neztratil ani fiftýn, Bublik naopak ani jednou svůj servis neuhájil. Duel pak rozhodl Popyrinův brejk v maratonském šestém gamu třetí sady, o dvě hry později proměnil při dalším Bublikově podání první mečbol.

"V přípravě před sezonou jsme tvrdě dřeli a teď se ta práce začíná vyplácet," řekl na kurtu někdejší vítěz juniorky Roland Garros. Radost z premiérového titulu poznal jako druhý hráč v této sezoně, první titul v kariéře slavil na přípravném turnaji Murray River Open v Melbourne i Brit Dan Evans.

Bublik si finále naposledy zahrál v lednu v Antalyi, po dvou odehraných gamech ale duel kvůli zranění kotníku ze semifinále vzdal.

Goffin triumfoval v Montpellier

Belgický tenista David Goffin porazil ve finále turnaje v Montpellier Španěla Roberta Bautistu po více než dvou hodinách 5:7, 6:4, 6:2 a připsal si pátý triumf na okruhu ATP. Naposledy se z titulu radoval v říjnu 2017, nyní si spravil chuť po brzkém vyřazení na Australian Open.

V duelu dvou nejvýše nasazených hráčů, kteří jsou na žebříčku ve druhé desítce, získala první set turnajová jednička Bautista. Ve zbývajících dvou už Belgičan ani jednou neztratil servis, zatímco Španěl jej neudržel třikrát. Třicetiletý Goffin vyhrál i díky 13 esům čtvrté vzájemné utkání za sebou.

"Každý turnaj, který jsem vyhrál, byl mimořádný," řekl Goffin, který se stal teprve třetím nefrancouzským vítězem turnaje v Monpellier za posledních deset let po Tomáši Berdychovi (2012) a Němci Alexanderu Zverevovi (2017). "Minulou sezonu jsem se trápil, takže jsem rád, že jsem se dokázal vrátit na tuto úroveň," dodal.

Tenisový turnaj mužů v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 300 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Popyrin (Austr.) - Bublik (4-Kaz.) 4:6, 6:0, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Gille, Vliegen (1-Belg.) - Ebden, Smith (4-Austr.) 6:2, 6:3.
Tenisový turnaj mužů v Montpellier (tvrdý povrch, dotace 323 970 eur):
Dvouhra - finále:
Goffin (2-Belg.) - Bautista (1-Šp.) 5:7, 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Roger-Vasselin, Kontinen (1-Fr./Fin.) - Erlich, Vasilevski (Izr./Běl.) 6:2, 7:5.

Reklama

Související témata: