Hlavní obsah

Kvitová - Pegulaová 6:4, 6:4Fantastický obrat! Česká bojovnice zdolala americkou soupeřku a zahraje si o titul

Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová si na turnaji v Dauhá po roce opět zahraje ve finále. V dnešním semifinále porazila v nepříjemném silném větru dvakrát 6:4 Jessicu Pegulaovou z USA a v utkání o titul nastoupí proti Garbiňe Muguruzaové ze Španělska stejně jako v roce 2018, kdy turnaj vyhrála.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinálového zápasu turnaje v Dauhá Kvitová - PegulaováVideo: sntv

 
Článek

"Už z postupu do finále jsem nadšená," řekla Kvitová na on-line tiskové konferenci. "Proto tenis hrajeme. Je to to o trofeji a tady je moc hezká," uvedla světová desítka, která bude usilovat o 28. titul v kariéře, čímž by předstihla Hanu Mandlíkovou.

V duelu s Pegulaovou získala Kvitová po sérii brejků první set, ale ve druhém prohrávala 0:3. Snížila na 2:3, poté však znovu přišla o servis. Od stavu 2:4 získala čtyři hry v řadě a postoupila za hodinu a 22 minut. "Hodně foukalo a nebylo to moc o tenisu, ale o tom vrátit co nejvíc míčů do kurtu a vydržet," komentovala podmínky. "Nemyslím, že mi sedí hra ve větru, ale nějak to zvládnu. A to je důležité."

V Dauhá si zahraje finále potřetí za sebou. Před třemi lety si v souboji bývalých wimbledonských vítězek s Muguruzaovou poradila ve třech setech, poté v Kataru nestartovala a loni podlehla Aryně Sabalenkové z Běloruska. "Taky bych ráda věděla, proč se mi tady daří. Míče tady letí a mám dobrý rytmus," řekla Kvitová.

S Muguruzaovou má třicetiletá česká tenistka bilanci čtyři výhry a jedna porážka. Naposledy si proti aktuálně šestnácté hráčce pořadí WTA zahrála právě před třemi lety ve finále v Dauhá. "Moc dobře si to pamatuju. V prvním setu jsme prohrávala pět nula, ale pak to ve třech setech vyhrála. A taky bylo větrno," řekla Kvitová.

Muguruzaová prošla do finále bez boje poté, co kvůli problémům se zády před zápasem odstoupila její semifinálová soupeřka Viktoria Azarenková z Běloruska.

Sedmadvacetiletá Španělka, která má na kontě stejně jako Kvitová dva grandslamové triumfy, může získat osmý titul. "Zase je ve formě a hraje dobře. Máme podobnou hru a bude to o pár míčích jako vždy," míníla Kvitová.

Osmnáctiletá kvalifikantka Tausonová je v Lyonu v semifinále

Osmnáctiletá Dánka Clara Tausonová se probojovala na tenisovém turnaji v Lyonu z kvalifikace už do semifinále. Ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu WTA 139. hráčka světa porazila Italku Camilu Giorgiovou 6:3, 6:1. O účast ve finále si bývalá juniorská světová jednička zahraje se sedmou nasazenou Paulou Badosaovou ze Španělska.

Tausonová startuje na turnaji WTA teprve potřetí, ale vede si výborně. V Lyonu ještě neztratila ani set a v prvním kole vyřadila nasazenou jedničku Jekatěrinu Alexandrovovovou z Ruska.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (4-ČR) - Pegulaová (USA) 6:4, 6:4
Muguruzaová (Šp.) - Azarenková (8-Běl.) bez boje
Turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 980 580 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsitsipas (2-Řec.) - Chačanov (Rus.) 4:6, 6:3, 7:5
Rubljov (4-Rus.) - Chardy (Fr.) 7:6 (7:2), 6:7 (2:7), 6:4.
Turnaj žen v Lyonu (tvrdý povrch, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Badosaová (7-Šp.) - Mladenovicová (4-Fr.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:2
Tausonová (Dán.) - Giorgiová (It.) 6:3, 6:1
Ferrová (2-Fr.) - Burelová (Fr.) 2:6, 6:1, 6:3
Golubicová (Švýc.) - Minnenová (Belg.) 6:3, 7:6 (7:0)
Turnaj mužů v Buenos Aires (antuka, dotace 411 940 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ramos (5-Šp.) - Nagal (Indie) 4:6, 6:2, 7:5
F. Cerundolo (Arg.) - Andújar (6-Šp.) 1:6, 6:3, 6:2

Reklama

Související témata: