Hlavní obsah

Federer - Evans 7:6, 3:6, 7:5Federer zažil vítězný návrat na kurty! Byla to ale pořádná dřina

Dauhá/Praha
Aktualizováno

Velký den, na který čekal celý tenisový svět, je tu. Legendární Roger Federer se po 13 měsících vrátil na kurty. A nakonec to byl návrat vítězný, i když Brita Daniela Evanse porazil až po mimořádně těžké bitvě 7:6, 3:6 a 7:5.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roger Federer zažil vítězný návrat na kurtyVideo: sntv

 
Článek

Semifinále Australian Open proti Novaku Djokovičovi v minulém roce. To byl až do dneška poslední zápas dvacetinásobného švýcarského grandslamového šampiona. Mezitím podstoupil Federer dvě operace pravého kolena a dlouhou rehabilitaci.

Svůj comeback nejprve ohlásil již na letošním Australian Open, z toho však nakonec sešlo. Vyjde až druhý pokus v katarském Dauhá. "Nemám od sebe žádná očekávání, budu to brát den po dni a uvidíme, jak to půjde," zůstává v klidu legenda.

"Je super být zpátky. Mám radost, že jsem tady a je jedno, jestli jsem prohrál, nebo vyhrál. Ale samozřejmě po vítězství je to příjemnější pocit," řekl Federer na webu ATP. "Byla to dlouhá cesta a obrovská výzva. Vrátit se v mém věku není úplně snadné. Ale měl jsem kolem sebe dobré lidi a to všechno usnadnilo," dodal.

Federer v předchozích třech vzájemných zápasech s Evansem neztratil ani set, dnes se však dvacetinásobný grandslamový vítěz na postup nadřel. První set pro sebe získal až v tie-breaku, ve kterém nabídl soupeři setbol. Druhá sada patřila třicetiletému Britovi a rozhodnout musel třetí set.

V něm Federer za stavu 3:3 odvrátil dva brejkboly a chvíli poté za stavu 5:4 mohl při Evansově podání rozhodnout, první mečbol ale osmadvacátý hráč světa odvrátil. Při druhém už trojnásobný vítěz turnaje v Dauhá nezaváhal. Ve čtvrtfinále Federera čeká Gruzínec Nikoloz Basilašvili.

"Ve třetím setu jsem si řekl: Jestli mám vypadnout, tak ať je na co koukat. Dan měl víc sil, ale dobře jsem podával a myslím, že jsem odehrál velmi dobrý zápas. Mám z výkonu opravdu velkou radost a potěšilo mě, že jsem zápas ukončil bekhendem po lajně," uvedl Federer, který se na návrat připravoval právě s Evansem.

"Dneska odehrál dobrý zápas a byl i skvělým tréninkovým parťákem. Za poslední dva týdny jsme spolu odehráli asi dvacet setů a dneska to pokračovalo," uvedl Federer. "V posledních třech, čtyřech gamech šel jeho výkon nahoru. Za stavu 3:3 se dostal z problémů a od chvíle, kdy jsem prohrával 4:5, po mně tvrdě šel," prohlásil Evans.

DAUHÁ (tvrdý povrch, dotace 1 050 570 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Evans (Brit.) 7:6 (10:8), 3:6, 7:5
Thiem (1-Rak.) - Karacev (Rus.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:2
Rubljov (3-Rus.) - Gasquet (Fr.) bez boje
Shapovalov (4-Kan.) - Pospisil (Kan.) 7:5, 6:4
Bautista (5-Šp.) - Bublik (Kaz.) 6:4, 6:3
Fritz (USA) - Goffin (6-Belg.) 6:1, 5:7, 7:6 (11:9)
Basilašvili (Gruz.) - Džazírí (Tun.) 6:2, 6:2
Fucsovics (Maď.) - Harris (JAR) 4:6, 7:6 (7:5), 6:2

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články