Hlavní obsah

ATP se snaží motivovat tenisty k očkování proti koronaviru výhodami

Londýn

Vedení mužského tenisového okruhu ATP chce povzbudit hráče k vakcinaci proti koronaviru úpravou hygienických a bezpečnostních pravidel. Očkovaní hráči už nebudou klasifikováni jako blízký kontakt člověka pozitivně testovaného na covid-19 a nebudou muset po příjezdu do dějiště turnaje do karantény.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Tenista Andrej Rubljov a jeho vítězné gesto.

Článek

Mužská ATP i ženská WTA se snaží přesvědčil své členy o benefitech vakcinace i proto, že část hráčů na probíhajícím turnaji v Miami se k očkování vyjádřila spíše zdrženlivě. "Momentálně to nepřináší žádné výhody. Stejně musíte být v 'bublině'," uvedl například semifinalista Andrej Rubljov z Ruska.

Podle nových pravidel by očkovaným tenistům nehrozila situace jak na loňském US Open, kdy museli do karantény všichni francouzští tenisté, kteří hráli karty s následně pozitivně testovaným Benoitem Pairem. Také by tenisté po příjezdu do dějiště turnajů nemuseli do karantény, která se někdy může protáhnout na 24 hodin, v níž by čekali na výsledky PCR testů.

Vakcinace na druhou stranu nezbaví tenisty povinnosti nechat se na turnajích testovat. Pravidlům ATP Tour budou jako dosud nadřazena koronavirová opatření místních úřadů.

Reklama