Hlavní obsah

ITF prodloužila kvalifikaci na OH do odloženého Roland Garros

Mezinárodní tenisová federace (ITF) o týden prodloužila kvalifikační období pro olympijské hry v Tokiu tak, aby v něm bylo zohledněno i odložené Roland Garros. O právu na přímý postup do dvouhry mužů a žen se bude rozhodovat na základě žebříčků ATP a WTA k 14. červnu.

Foto: Sport.cz

Areál grandslamového Roland Garros.

Článek

Francouzská tenisová federace oznámila minulý týden, že kvůli koronavirovým opatřením odloží druhý grandslamový turnaj sezony o týden. Na pařížské antuce se bude hrát od 24. května do 13. června.

"Po tomto datu ITF informuje národní olympijské výbory a národní asociace o hráčích, kteří mají právo na účast ve dvouhrách. Asociace jejich start potvrdí a předloží nominace dvojic na mužskou a ženskou čtyřhru. ITF pak oznámí kompletní seznam účastníků do konce června," uvedla federace v prohlášení.

Přihlášky do turnaje ve smíšené čtyřhře se budou určovat až na základě konečného seznamu tenistů a tenistek, kteří už budou mít olympijský start jistý.

Olympijský turnaj ve dvouhře počítá s účastí 64 hráčů ve dvouhrách mužů i žen, 32 dvojic ve čtyřhrách a 16 ve smíšené čtyřhře. Každá země může mít v Tokiu až šest mužů a šest žen s tím, že do dvouher mohou zasáhnout maximálně čtyři hráči a dvě dvojice do čtyřher. V mixu je nominace omezena na dva páry.

Reklama