Hlavní obsah

Na tomhle povrchu hrát nebudu! Hvězdný tenista neudržel nervy

Madrid/Praha

Druhý nasazený tenista na turnaji v Madridu Daniil Medvěděv zažil v zápase se Španělem Alejandrem Davidovičem Fokinou těžkou chvilku. Ruský tenista proti němu usiloval o své první vítězství ve španělské metropoli v kariéře. První set však ztratil, a to pro něj bylo velmi frustrující.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Medvěděvův výbuch v zápase s Fokinou v MadriduVideo: sntv

 
Článek

Světová trojka Rus Medvěděv měl na turnaji v Madridu v prvním kole volný los. Nastoupil tedy rovnou do kola druhého proti Španělu Fokinovi. V prvním setu se dostal do brejku na 3:2, ale vzápětí i on přišel o své podání. Za stavu 5:4 pro Španěla šel podávat na udržení se v první sadě, jenže Fokina získal dva setboly a ten druhý proměnil.

V tu chvíli v Medvěděvovi bouchly saze. Při cestě na lavičku mrštil raketou o kurt, když dosedl, praštil s ní znovu. Poté utrousil poznámku, kterou zachytily mikrofony. „Na tomhle povrchu hrát nechci!" rozčiloval se.

Tento výstup mu však zřejmě vlil novou krev do žil. Ve druhé sadě mohl o svém vítězství rozhodnout už při podání soupeře, ale Fokina si jej ještě udržel. Poté statečně odvrátil další dva setboly, ale ten další už byl nad jeho síly. Ve třetím setu už Medvěděv jasně dominoval.

Zápas ovládl poměrem 4:6, 6:4 a 6:2 a připsal si první vítězství na turnaji v Madridu v kariéře. V osmifinále jej čekal 25. hráč světového žebříčku Cristian Garin z Chile. I v tomto zápase ztratil Rus první set, ten druhý ubojoval v tiebreaku. Zápas však tentokrát otočit nedokázal a Garinovi podlehl 4:6, 7:6 a 1:6. Na turnaji tak po dvou zápasech skončil.

Reklama

Související témata: