Hlavní obsah

Djokovič - Molčan 6:4, 6:3Djokovič přišel s Molčanem čtyřikrát o servis, ale má třetí titul z Bělehradu. Korda v Parmě vybojoval svůj první triumf

Bělehrad

Světová tenisová jednička Srb Novak Djokovič vyhrál potřetí antukový turnaj v rodném Bělehradu. Ve finále porazil slovenské překvapení Alexe Molčana. Nad 255. hráčem světového žebříčku zvítězil 6:4, 6:3. Američan Sebastian Korda získal na turnaji v Parmě první titul na ATP Tour. Syn bývalého českého tenisty porazil Itala Marca Cecchinata 6:2, 6:4.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Djokovič má třetí tiul z domácího Bělehradu

Článek

Molčan, který se do hlavní soutěže probojoval z kvalifikace, dokázal v prvním setu třikrát vzít srbské hvězdě podání. Ani to na úspěch nestačilo, protože sám udržel servis pouze jednou.

V druhé sadě si hráči drželi podání v úvodních pěti gamech, pak šel Djokovič do vedení 4:2, ale vzápětí se třiadvacetiletému Slovákovi opět povedl brejk. Následně Molčan znovu servis ztratil a Djokovič už zápas dopodával.

V generálce na Roland Garros si osmnáctinásobný grandslamový šampion připsal 83. titul v kariéře. V Bělehradu vyhrál Djokovič už v letech 2009 a 2011. "Stát tu po deseti letech znovu s trofejí je opravdu paráda. Před Roland Garros to nemohlo jít lépe. Hraju dobře, cítím se dobře a strávil jsem prima čas s rodinou," řekl čtyřiatřicetiletý srbský tenista, který si vylepšil letošní bilanci na 20:3.

Molčan se poprvé posune do druhé stovky žebříčku ATP.

Syn slavného českého tenisty vybojoval svůj první titul na okruhu ATP

Korda proměnil v zisk trofeje druhou finálovou účast, při premiéře v Delray Beach v lednu neuspěl. Před startem v Parmě se mu přitom na antuce příliš nedařilo. Ze čtyř letošních turnajů na tomto povrchu si připsal jen jediné vítězství, v Itálii ale zazářil a za celý týden neztratil ani set.

"Tohle byl můj sen. Myslel jsem, že se to povede už v Delray Beach, pak jsem z toho byl trochu špatný," přiznal Korda po zápase. "Ale zůstal jsem pozitivní, i po té bídné první části antukové sezony. Pár dní jsem si orazil, dobil baterky a pak se mi povedlo týden dobře potrénovat v Praze s tátou a koučem. Vrátil jsem se hladovější a teď hraju opravdu dobře," pochvaloval si rodák z Bradentonu.

Na evropské antuce triumfoval Korda jako první Američan po jedenácti letech, naposledy uspěl v roce 2010 Sam Querrey v Bělehradě. V historii úspěšných otců a synů navázali Kordové na Ramanáthana a Rameš Krišnanovy z Indie a Američany Phila a Taylora Dentovy.

"Měl jsem dneska těžkého soupeře a proti publiku to nebylo lehké. Pořád ho povzbuzovali, ale jsem pyšný na to, jak jsem to zvládl," řekl Korda k vítězství nad Cecchinatem, který je v žebříčku o 41 míst za ním. Americký mladík se díky úspěchu v Parmě poprvé posune do první padesátky.

Tenisový turnaj mužů v Bělehradu (antuka, dotace 511.000 eur):
Dvouhra - finále
Djokovič (1-Srb.) - Molčan (SR) 6:4, 6:3.
Tenisový turnaj mužů v Parmě (antuka, dotace 541.800 eur):
Dvouhra - finále:
Korda (USA) - Cecchinato (It.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Bolelli, M. González (It./Arg.) - Marach, Kúreší (Rak./Pák.) 6:3, 6:3.

Reklama