Hlavní obsah

Kvitová se představí hned první den pražského turnaje WTA

Praha

Nejvýše nasazená Petra Kvitová se představí první den pražského tenisového turnaje WTA. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu odehraje třetí zápas pondělního programu Livesport Prague Open na tvrdém povrchu centrkurtu proti Slovence Rebecce Šrámkové. Poté bude hrát Tereza Smitková s Maddison Inglisovou z Austrálie.

Foto: Paul Childs, Reuters

Petra Kvitová ve Wimbledonu proti Sloane Stephensové.

Článek

Kvitová se dosud se Šrámkovu (232. v žebříčku WTA), která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, nestřetla. Se Slovenkami má kladnou bilanci 25 výher a jen pěti porážek.

Nejdříve v úterý vstoupí do soutěže zbylých šest domácích tenistek, které jsou v hlavní soutěži. Mezi nimi i vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková, která si dnes v areálu pražské Sparty poprvé zatrénovala. "Ještě cítím lehkou únavu po návratu z Londýna, ale moc se těším, že budu hrát konečně před domácím publikem," uvedla druhá nasazená, která má podobně jako Kvitová v prvním kole soupeřku z kvalifikace. Hrát bude s Isabellou Šinikovovou z Bulharska.

Od roku 2015 tradiční turnaj okruhu WTA se hrával na antuce, letos ale má nový termín po Wimbledonu a je poprvé na tvrdém povrchu. Vstupenky jsou vyprodány.

Pondělní program (začátek v 10:00):
Centrální dvorec:
Stosurová (Austr.) - Minová (USA)
Djatčenková (Rus.) - Stojanovičová (7-Srb.)
Kvitová (1-ČR) - Šrámková (SR)
Smitková (ČR) - Inglisová (Austr.)

Reklama

Související témata: