Hlavní obsah

Další rána pro Federera. Jsem strašně zklamaný, smutní

Po šokujícím vyřazení ve Wimbledonu, kde mu ve čtvrtfinále Polák Hubert Hurkacz naložil dokonce potupného kanára, si dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer náladu na olympiádě v Tokiu nespraví. Na sportovním svátku v Japonsku bude totiž chybět kvůli obnovenému zranění kolena.

Foto: Toby Melville, Reuters

Švýcarský šampion Roger Federer dohrál letos ve Wimbledonu ve čtvrtfinále.

Článek

"Bohužel se opět ozvalo koleno a musím se smířit s tím, že na olympiádě v Tokiu si nezahraju. Jsem strašně zklamaný, protože to vždycky byla velká čest a jeden z vrcholů mé kariéry, když jsem reprezentoval Švýcarsko," informoval fanoušky na Twitteru Federer, který oslaví v srpnu 40. narozeniny.

Federer byl loni s pravým kolenem dvakrát na operaci a na kurty se letos vrátil po více než roční pauze. "Na trávě se potíže vrátily. Už jsem začal s rehabilitací a doufám, že se koncem léta vrátím na okruh. Švýcarskému týmu přeji hodně štěstí a budu fandit na dálku," uvedl tenista, který má z olympijských her stříbro z londýnské dvouhry a zlato se Stanem Wawrinkou ze čtyřhry v Pekingu.

V nedávno skončeném Wimbledonu vypadl Federer ve čtvrtfinále s Polákem Hubertem Hurkaczem. Začátkem června osminásobný vítěz z All England Clubu odstoupil před osmifinále z Roland Garros, aby si dopřál odpočinek a mohl se důkladně připravit na londýnský grandslam. Od březnového návratu letos odehrál Federer jen pět turnajů a jeho nejlepším výsledkem je čtvrtfinále.

Na LOH v Tokiu nebude hrát ani jeho dlouholetý rival Španěl Rafael Nadal. Chybět budou i Wawrinka, Rakušan Dominic Thiem, Američanka Serena Williamsová či Rumunka Simona Halepová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: