Hlavní obsah

Senzační sezona české komety. Krejčíkové stačí jedna výhra k překonání Kvitové. A to zdaleka není vše

Praha

Sezona snů. Jinak nelze řádění Barbory Krejčíkové na tenisových kurtech nazvat. Z posledních devatenácti zápasů ztratila jediný, během této jízdy vyhrála turnaj ve Štrasburku a především grandslamové French Open. Teď brněnská rodačka úřaduje i na domácím turnaji Livesport Prague Open ve Stromovce, kde je v semifinále. A pokud uspěje i v něm, připíše si další velký úspěch. V žebříčku se totiž dostane před dvanáctou hráčku světa Petru Kvitovou.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Krejčíková prožívá parádní sezonu

Článek

Mezi nejlepší stovkou tenistek světa není ani rok. Na konci sezony 2019 patřila Barboře Krejčíkové 135. příčka světa, odborníky i fanoušky byla považována především za deblistku. To vše však pětadvacetiletá slečna postavila v probíhajícím roce na hlavu.

Kromě zmiňovaných turnajových triumfů si letos připsala už 31 vítězných zápasů v singlu, v tomto ohledu je čtvrtou nejlepší tenistkou světa. "Každé vítězství na WTA je super, hrozně moc si ho vážím," zůstává nohama na zemi třináctá hráčka planety.

A právě toto umístění nemusí dlouho platit. Pokud totiž v semifinále pražského turnaje potvrdí roli favoritky a vyřadí Číňanku Wang Sin-jü, posune se před dvanáctou tenistku žebříčku, kterou je Petra Kvitová. "Nemám s ní žádné zkušenosti, moc ji neznám. Jenom vím, že je mladá, vysoká a dává rány," řekla o své sobotní soupeřce česká hvězda.

Sobotní program tenisového turnaje žen WTA Livesport Prague Open:
Centrální dvorec (10:30):
Martincová (8-ČR) - Minnenová (9-Belg.)
Krejčíková (2-ČR) - Wang Sin-jü (Čína)
Bouzková, Hradecká (3-ČR) - Muhammadová, Sandersová (2-USA/Austr.)

Útok na Top Ten

A pojďme ještě dál. Jestli grandslamová šampionka svůj úkol splní a následně uspěje i ve finále proti lepší z dvojice Martincová - Minnenová, překoná i jedenáctou v pořadí Švýcarku Belindu Bencicovou a bude ťukat na brány elitní desítky.

Desáté místo drží dvojnásobná grandslamová šampionka Španělka Garbiňe Muguruzaová, ta by však před Češkou měla v případě jejího triumfu ve Stromovce minimální náskok 52 bodů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Barbora Krejčíková při čtvrtfinálovém utkání s Kateřinou Siniakovou

A další bonus pro českou šampionku. V žebříčku, který zohledňuje výsledky tenistek jen v letošní sezoně, a jenž je určující pro kvalifikaci hráček na Turnaj mistryň, patří Krejčíkové třetí místo. Na klání určeném pro osm nejlepších hráček sezony by si zahrála i wimbledonská finalistka Karolína Plíšková, která je pátá.

Krejčíková by se navíc nominovala na Turnaj mistryň i ve čtyřhře spolu s parťačkou Kateřinou Siniakovou, která se také stala zatím její poslední obětí ve čtvrtfinále Livesport Prague Open. "Jsme zvyklá, že Katka bývá na mé straně a navzájem se povzbuzujeme. Najednou byla proti mně, což bylo náročné," okomentovala hladkou výhru 6:3, 6:0 Krejčíková.

Žebříček WTA
1. Bartyová (Austr.) 9635 b.
2. Ósakaová (Jap.) 7336,
3. Sabalenková (Běl.) 6965, 4.
Keninová (USA) 5640,
5. Andreescuová (Kan.) 5331
6. Svitolinová (Ukr.) 5125,
7. Karolína Plíšková (ČR) 4975
8. Šwiateková (Pol.) 4695
9. Halepová (Rum.) 4330
10.Muguruzaová (Šp.) 4165
...12. (10.) Kvitová 3985
13. (17.) Krejčíková 3893

Reklama

Související témata: