Hlavní obsah

Neuvěřitelná dominance! České tenistky rozdrtily konkurenci a jsou nejlepším týmem světa

Praha

Parádní výkony a naprostá nadvláda. České tenisové naděje ve složení Brenda Fruhvirtová, Sára Bejlek a Nikola Bartůňková ve velkém stylu ovládly juniorský Billie Jean King Cup (nástupce Fed Cupu) v turecké Antalyi a potvrdily tak své výsostné postavení mezi juniorskou světovou elitou. Z 15 zápasů ztratily české naděje jediný, a to ještě kvůli skreči Nikoly Bartůňkové.

Foto: Twitter @CurtoSimone

České tenisové naděje nedaly svým soupeřkám šanci

Článek

Byla to spanilá jízda, kterou nezastavily ani zdravotní problémy Nikoly Bartůňkové. České tenistky postupně vyřídily ve skupině Argentinu, Peru, Egypt, ve čtvrtfinále pak Mexiko, v semifinále porazily Německo a ve finále následně i Japonsko. Suverénně celou soutěž ovládly.

Nástupkyně Kvitové a spol. přitom musely do play off nahradit nemocnou Bartůňkovou, tým však absence opory nijak nepoznamenala. Patnáctiletá Sára Bejlek svou parťačku s přehledem zastoupila a pomohla k celkovému triumfu.

"Je to neskutečný pocit, že jsme trofej získaly. Je skvělé, že jsme po triumfu v kategorii do 14 let vyhrály i tu do 16 let," připomněla dva roky starou jízdu Češek na světovém šampionátu v Prostějově Brenda Fruhvirtová. V tehdejší sestavě triumfovala kromě ní i její o dva roky starší sestra Linda, třetí do party byla Nikola Bartůňková.

Hlavní hvězdou letošního výběru byla právě mladší sestra Lindy Fruhvirtové Brenda, která během osmi vítězných zápasů nepřišla o jedinou sadu.

"Je to parádní pocit. Normálně hrajeme samy za sebe, ale tohle je týmová soutěž, kterou si během roku tolik neužijeme. Byla to zábava," říkala pro itftennis.com hlavní hvězda českého výběru, která byla ve svých čtrnácti letech zároveň nejmladší účastnící turnaje.

Jen slova chvály měl pro své svěřenkyně bývalý 133. hráč světa a kouč českého výběru David Škoch.

"Jsem na holky nesmírně hrdý. Vyhrát tento turnaj je bude hodně motivovat do budoucna. A být součástí nejlepšího týmu na světě je pro ně zajisté hodně velká motivace. Uvidíme, co budoucnost přinese. Je jasné, že budou muset hodně tvrdě dřít, ale všechny tři jsou opravdu dobré a myslím, že mají dobré šance na to, aby byly hodně vysoko na žebříčku WTA," řekl spokojený trenér.

Suverenitu českých nadějí potvrzuje i pohled na světový žebříček hráček do osmnácti let. Za hvězdnou Američankou Cori Gauffovou je druhá Linda Nosková, vítězka letošního juniorského French Open, třetí místo drží Linda Fruhvirtová, Sára Bejlek je pátá. V elitní dvacítce se pohybuje ještě osmnáctá Dominika Šálková a devatenáctá Nikola Bartůňková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články