Hlavní obsah

Plíšková je v Indian Wells jedničkou, Siniakovou čeká Clijstersová

Sedm českých tenistek je v pavouku turnaje v Indian Wells. Karolína Plíšková je nejvýše nasazenou hráčkou, Barbora Krejčíková bude plnit roli trojky. Nejzajímavější soupeřku v 1. kole má Kateřina Siniaková, kterou čeká osmatřicetiletá Belgičanka a někdejší světová jednička Kim Clijstersová.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

Česká tenistka Karolína Plíškova během zápasu čtvrtfinále US Open proti Marii Sakkariové z Řecka.

Článek

Trojka světového žebříčku Plíšková je turnajovou jedničkou, protože chybějí světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie a kvůli koronaviru i dvojka Aryna Sabalenková z Běloruska. Letošní finalistka Wimbledonu Plíšková má v 1. kole akce přezdívané pátý grandslam volný los a ve druhém narazí na vítězku utkání mezi domácí Catherine McNallyovou a Číňankou Čeng Saj-saj.

Ve druhém kole jsou rovněž Krejčíková, kterou bude čekat Japonka Nao Hibinová, nebo hráčka kvalifikace, a nasazená jedenáctka Petra Kvitová. Její soupeřka vzejde z duelu Nizozemky Arantxy Rusové s kvalifikantkou. V prvním kole se představí stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová, Marie Bouzková, Tereza Martincová a Siniaková.

V soutěži mužů budou Češi chybět. Přímo do hlavní soutěže by se nevešli, a tak česká jednička Jiří Veselý i dvojka Tomáš Macháč hrají tento týden challenger ve Francii.

Reklama

Související témata: