Hlavní obsah

Další ztráta pro Pohár BJK v Praze. Nezúčastní se ani letošní senzační finalistka US Open

Toronto

Pohár Billie Jean Kingové v Praze dostává jednu ránu za druhou. Už dříve se z něj omluvila světová jednička Ashleigh Bartyová, nebo Češky Karolína Plíšková a Petra Kvitová. Nyní přišla s nemilou zprávou pro české fanoušky i finalistka letošního US Open Leylah Fernandezová. Devatenáctiletá tenistka, jež v úterý vypadla v osmifinále turnaje v Indian Wells, se omluvila z kanadské reprezentace, kterou na začátku listopadu ve skupině čekají zápasy s Francií a Ruskem.

Foto: Twitter @WTA

Kanadská tenistka Leylah Fernandezová s trofejí pro vítězku turnaje v Monterrey.

Článek

Fernandezová dosud prožívala zlomovou sezonu. V březnu získala v Monterrey první titul na okruhu WTA v kariéře, na newyorském grandslamu pak překvapila tenisový svět. Získala mimo jiné skalpy šampionek Naomi Ósakaové, Angelique Kerberové či světové dvojky Aryny Sabalenkové, než v duelu dvou nečekaných finalistek podlehla Britce Emmě Raducanuové.

Po vyřazení v Indian Wells Fernandezová přiznala, že už cítí únavu po dlouhé sezoně a zatím neví, kde a zda vůbec bude letos ještě hrát. "Vždycky to byla čest, když jsem mohla reprezentovat. Kanada dala mně i mé rodině tolik příležitostí a v posledních týdnech pro mě přízeň kanadských fanoušků znamenala hrozně moc," uvedla tenistka v oficiálním prohlášení.

V nominaci kanadského svazu Fernandezovou nahradí Carol Zhaová. Ta se v týmu se připojí k Rebecce Marinové, Gabriele Dabrowské a Francoise Abandaové.

Reklama

Související témata: