Hlavní obsah

Del Potro - Nadal 6:2, 6:4Del Potro si vyšlápl na světovou jedničku Nadala a v Šanghaji postoupil do finále

Aktualizováno

Argentinský tenista Juan Martín Del Potro zvítězil v semifinále turnaje v Šanghaji nad světovým hráčem číslo jedna Rafaelem Nadalem ze Španělska po setech 6:2 a 6:4 a na prestižním turnaji si zahraje finále. V tom se střetne se Srbem Novakem Djokovičem, který vyřadil Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie po setech 6:2 a 7:5.

Foto: Aly Song, Reuters

Argentinský tenista Juan Martín Del Potro v utkání proti Rafaelu Nadalovi.

Článek

Pětadvacetiletý Del Potro zdolal španělského soupeře poprvé po čtyřech letech a stal se čtvrtým jistým účastníkem Turnaje mistrů. Do Londýna se už kvalifikovali Djokovič, Nadal a jeho krajan David Ferrer. Po odhlášení zraněného Brita Andyho Murrayho jsou k dispozici ještě čtyři volná místa a jedno z nich má na dosah i česká jednička Tomáš Berdych.

Djokovič zdolal Tsongu, který usiluje o místo na Turnaji mistrů pro nejlepších osm hráčů sezóny, podeváté za sebou a prodloužil sérii neporazitelnosti v Číně na 19 zápasů. Druhý hráč světa minulý týden obhájil titul v Pekingu a o stejný kousek usiluje v Šanghaji.

V neděli Djokoviče čeká jubilejní 60. finále v kariéře. V zápasech o titul má bývalá světová jednička bilanci 38 výher, z toho čtyři v letošní sezóně.

Tenisová dvojčata Plíškovy si zahrají v Linci o titul ve čtyřhře

České tenistky Kristýna a Karolína Plíškovy si v Linci zahrají o titul ve čtyřhře. V dnešním semifinále si jednadvacetiletá dvojčata poradila s ukrajinsko-polským párem Irina Burjačoková, Katarzyna Piterová 6:3, 6:2 a ve finále nastoupí proti turnajovým jedničkám Gabriele Dabrowské z Kanady a Polce Alicji Rosolské.

Pro českou dvojici je to druhé deblové finále na okruhu WTA - poprvé sestry Plíškovy o titul neúspěšně hrály letos v Palermu. Zatímco Kristýna bude v neděli usilovat o první úspěch mezi elitou, Karolína už má na kontě titul z dvouhry v Kuala Lumpuru.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 6,211.445 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (7-Fr.) 6:2, 7:5.
Del Potro (6-Arg.) - Nadal (2-Šp.) 6:2, 6:4.
Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kerberová (1-Něm.) - Suárezová (4-Šp.) 6:2, 6:0.
Ivanovičová (3-Srb.) - Vögeleová (Švýc.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) - Burjačoková, Piterová (Ukr./Pol.) 6:3, 6:2.

Reklama