Hlavní obsah

VIDEO: Zarputilá bojovnice, to je Serena Williamsová. Prolomí Kvitová nepříznivou bilanci?

Z pohledu většiny tenistek je Serena Williamsová nepřemožitelná soupeřka - a právě dvaatřicetiletá Američanka dnes od 19 hodin (on-line na Sport.cz) sehraje pátý vzájemný duel s Petrou Kvitovou. Na Turnaji mistryň v Istanbulu Williamsová znovu dokazuje, že to s ní soupeřky nebudou mít ani tentokrát jednoduché. Zarputilá bojovnice, která na kurtu nevypustí jediný míček, o tom přesvědčila v prvním zápase Němku Angelique Kerberovou tímto skvělým úderem.

Nezastavitelná Serena Williamsová.

 
Článek

Je jasné, že Petru Kvitovou čeká hodně těžký úkol. Ve všech čtyřech vzájemných zápasech totiž s aktuální světovou jedničkou prohrála, i když letos v Dauhá po více než dvouhodinové bitvě nebyla daleko od senzace. Nakonec ale česká tenistka padla 6:3, 3:6 a 5:7.

Williamsová ještě v Červené skupině neztratila ani set - Němku Kerberovou přehrála 6:3 a 6:1, mnoho šancí pak nedala ani ve středu Polce Radwaňské (6:2, 6:4). „I tak se dá pořád mnoho věcí zlepšit. Třeba servis, který nebyl v posledním zápase moc dobrý," tvrdila světová jednička. Williamsová už vyhrála dvanáct zápasů na okruhu WTA v řadě a svou bilanci by ještě ráda vylepšila.

Dvaatřicetiletou Serenu zkusí přibrzdit Petra Kvitová. „Je konec roku a cítím, že jsem trochu unavená," prohlásila zkušená Američanka a dala Češce naději. Kvitová ale zůstává nohama pevně na zemi.

„Na Serenu se těším. Naposledy jsem s ní hrála v Dauhá a ještě jsem jí neporazila, o to je to vetší motivace. Skupina je taková, jaká je, pro mě je teď motivace dostat se do semifinále," řekla Kvitová Radiožurnálu. Jak dnes večer dopadne? Duel sledujte zhruba od 20:20 h v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata: