Hlavní obsah

Federer - Pospisil 6:3, 6:7, 7:5Federer si poosmé v řadě zahraje finále v Basileji

Aktualizováno

Švýcarský tenista Roger Federer porazil 6:3, 6:7 a 7:5 Kanaďana Vaska Pospisila a postoupil poosmé v řadě do finále turnaje v rodné Basileji. V neděli se pokusí oplatit porážku z loňského souboje o titul prvnímu nasazenému Argentinci Juanu Martínovi del Potrovi.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Švýcarský tenista Roger Federer se raduje z postupu do finále turnaje v Basileji.

Článek

Federer se s třiadvacetiletým Pospisilem, který si mohl zahrát první finále na okruhu ATP, dlouho trápil. Ve druhé sadě nepotvrdil vedení 5:4 a nakonec prohrál v tie-breaku, v rozhodujícím setu už ztrácel 1:3, ale nakonec ho zvládl v poměru 7:5.

Finále v Basileji si dvaatřicetiletý Federer zahraje celkově podesáté a bude usilovat o šestý titul. Letos zatím bývalá světová jednička vyhrála jen jeden turnaj, v červnu při své poslední finálové účasti triumfovala na trávě v německém Halle.

Del Potro si v semifinále poradil 6:4, 4:6 a 6:2 s Francouzem Édouardem Rogerem-Vasselinem a může vybojovat čtvrtý titul v tomto roce. Už před druhým semifinále si přál postup Federera. "Hrát s ním ve finále by bylo zajímavější. Když se blíží finále proti němu, vždy se cítím mnohem víc pod tlakem," připustil.

Švýcar má s Del Potrem pozitivní bilanci vzájemných utkání v poměru 13:4, ale poslední dva duely ještě v loňském roce prohrál. Ve finále může potvrdit postup na Turnaj mistrů.

Tenisový turnaj mužů v Basileji (tvrdý povrch, dotace 1,988.835 eur):
Dvouhra - semifinále:
Del Potro (1-Arg.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:4, 4:6, 6:2
Federer (2-Švýc.) - Pospisil (Kan.) 6:3, 6:7 (3:7), 7:5
Tenisový turnaj mužů ve Valencii (tvrdý povrch, dotace 2,171.095 eur):
Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Almagro (3-Šp.) 6:2, 6:3
Južnyj - Tursunov (oba Rus.) 6:2, 6:4

Reklama

Související témata: