Hlavní obsah

Wawrinka je blízko titulu, dcerku ale nepotěšil. Vždy si přeje, abych prohrál, usmívá se Švýcar

Melbourne

Loni na US Open ho o finále těsně připravil Novak Djokovič, na Australian Open se už ale vytouženého snu dočkal. Stanislas Wawrinka zářil po výhře nad Tomášem Berdychem štěstím. Aby ne, vůbec poprvé v kariéře si zahraje grandslamové finále. "Je to neuvěřitelné," prohlásil švýcarský tenista.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Švýcarský tenista Stanislas Wawrinka se raduje z výhry nad Tomášem Berdychem.

Článek
Fotogalerie

Wawrinkovi se na Berdycha v poslední době daří. Loni s ním v Davis Cupu sice prohrál, poté ho ale třikrát v řadě dokázal porazit. A uspěl i tentokrát. Ve vyrovnané bitvě v Rod Laver Areně zvládl rodák z Lausanne dva tie breaky, což rozhodlo. Jeho nejbližší, kteří seděli v lóži, vyskočili po posledním míči nadšením.

"Vůbec nevím co říct. Je úžasné zahrát si tady své první grandslamové finále. Nikdy bych nevěřil, že to dokážu," uvedl po zápase Wawrinka.

Ten za celý zápas neztratil servis. Čelil pouze jednomu brejkbolu, který odvrátil. "Berdych hraje velmi agresivně, bylo to těsné," přiznal osmadvacetiletý Wawrinka, jehož poslední překážkou na cestě k titulu bude buď světová jednička Rafael Nadal nebo jeho krajan Roger Federer.

Stan má o příštím soupeři jasno - touží po švýcarském finále. "Kdyby na to došlo, bylo by to neuvěřitelné. Roger mi včera večer poslal smsku. Přál mi v ní hodně štěstí. Odpověděl jsem mu: pro tebe je hrát semifinále v Melbourne naprosto normální, pro mě ale absolutně ne," řekla deníku Blick světová osmička.

Wawrinka se v současnosti nachází v euforii. Jeho tříletá dcerka Alexia, která s ním v Melbourne není, ovšem radostí příliš neoplývá. "Vždy si přeje, abych prohrál. Protože by to znamenalo, že přijdu zpět za ní," usmíval se Švýcar.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík