Hlavní obsah

Tenisová sezóna na trávě bude od roku 2015 o týden delší

Londýn

Šest místo pěti týdnů a o jeden turnaj více bude mít od roku 2015 tenisová sezóna na trávě. Slavný Wimbledon začne o týden později a uskuteční se od 29. června do 12. července.

Foto: Jason Reed, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

Vedení okruhu ATP se na definitivní změně kalendáře a prodloužení travnaté části sezóny od příštího roku dohodlo na zasedání ředitelů turnajů minulý týden v Londýně.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Prodloužení travnaté sezóny je krok kupředu. Jedním z kladů našeho sportu je variabilita povrchů," řekl výkonný ředitel ATP Chris Kermode. "Musím poděkovat zástupcům Wimbledonu za pozitivní přístup, protože hráli zásadní roli."

Po antukovém Roland Garros nyní budou mít tenisté tři týdny, aby si zvykli na zelený pažit. Nejdříve se vedle Hertogenbosche bude hrát nově na trávě ve Stuttgartu. Další týden se uskuteční turnaje v londýnském Queen's Clubu a v německém Halle. Novinkou bude generálka na Wimbledon v Nottinghamu, který nahradí Eastbourne.

Po Wimbledonu se již tradičně dá hrát na trávě ještě v americkém Newportu. Nově to ale bude jediný turnaj v týdnu, nebudou mu konkurovat akce na antuce.

Reklama