Hlavní obsah

Cibulková - Radwaňská 3:6, 7:6, 6:3Cibulková odvrátila tři mečboly a vydřela v Miami postup do semifinále. Federer končí

Miami
Aktualizováno

Tři mečboly odvrátila slovenská tenistka Dominika Cibulková ve čtvrtfinálovém utkání v Miami proti Polce Agnieszce Radwaňské, přesto nakonec dokázala zvítězit po výsledku 3:6, 7:6 a 6:3. Čtyřiadvacetiletá Slovenka díky postupu mezi poslední čtyři poskočí v pondělním vydání žebříčku na desátou pozici, což je pro Cibulkovou maximum. V mužské dvouhře naopak ve čtvrtfinále skončil Roger Federer, slavný Švýcar totiž ve třech setech podlehl dvacátému nasazenému Japonci Nišikorimu 6:3, 5:7 a 4:6.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Slovenská tenistka Dominika Cibulková se raduje z postupu do semifinále turnaje v Miami.

Článek
Fotogalerie

Cibulková Polku porazila přesto, že v utkání desetkrát přišla o podání, udělala osm dvojchyb a nasbírala 51 nevynucených chyb. S podáním ovšem měly problémy obě soupeřky, z úvodních dvanácti her udržela servis jen jednou Radwaňská.

Polka, jež s Cibulkovou prohrála i poslední vzájemný zápas v semifinále Australian Open, v desáté hře druhého setu promarnila při soupeřčině podání tři mečboly a ve zkrácené hře Slovenka vyrovnala. Třetí hráčka světového žebříčku, která do zápasu nastoupila se silně zatejpovaným levým kolenem a pravým ramenem, si v pauze mezi sety vyžádala na kurtu ošetření, ve třetí sadě se ale hned dostala pod tlak a na zvrat už neměla.

V semifinále čtyřhry je v Key Biscayne i bývalá světová jednička Martina Hingisová. Švýcarská tenistka, jež poprvé ukončila kariéru už v roce 2003, odrazila společně s Němkou Sabine Lisickou rovněž tři mečboly a Anabel Medinaovou s Jaroslavou Švedovovou porazily 3:6, 7:6, 10:7. Ve čtvrtfinále naopak skončila poslední česká zástupkyně Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.

Jako první Číňanka si na kurtech v Key Biscayne zahraje semifinále turnajová dvojka Li Na. Dánku Caroline Wozniackou ve čtvrtfinále zdolala 3:6, 7:6 a 6:3 a vyzve Slovenku Dominiku Cibulkovou. Druhou dvojici tvoří domácí Serena Williamsová a čtvrtfinálová přemožitelka Petry Kvitové Ruska Maria Šarapovová.

Nišikori je před Davis Cupem ve formě

Kei Nišikori zdolal v mužské dvouhře bývalou světovou jedničku Švýcara Rogera Federera 3:6, 7:5 a 6:4 a zahraje si o finále se Srbem Novakem Djokovičem. Světová dvojka si ve čtvrtfinále poradila po výsledku 7:5 a 6:3 s obhájcem titulu Britem Andym Murraym.

Nišikori hraje před čtvrtfinále Davisova poháru s českým týmem, které se uskuteční v závěru příštího týdne v Tokiu, ve výborné formě. Proti Federerovi ho nerozhodila ani porážka v první sadě a dvě ztracená podání ve druhé. Pokaždé si vzal servis hned zpět a srovnal na 1:1.

V rozhodujícím setu získal podání soupeře za stavu 5:4 a využil třetí mečbol. "Nemohl jsem dnes najít rytmus na podání, Kei se navíc skvěle držel. Hrál vyrovnaněji než já," řekl Federer. I když nezopakuje finále z Indian Wells, je podle svých slov s úvodem sezóny spokojený.

Djokovičovi pomohl rozhodčí

Srbu Djokovičovi pomohla do semifinále i chyba sudího, který mu v koncovce první sady připsal fiftýn v rozporu s pravidly. Srbský tenista si sběhl k síti a pohodlně výměnu ukončil, rozhodčí Damian Steiner mu přiznal bod i přes protesty Murrayho, že Djokovič odehrál míček až za sítí.

Srb si nebyl po zápase pravidly jistý. "Podívejte, možná to byla chyba, myslím, že jsem měl raketu na druhé straně sítě, ale sítě jsem se nedotkl. Možná je v pravidlech, že na stranu soupeře raketou nesmím, nejsem si jistý," uvedl Djokovič.

Skotského olympijského vítěze z Londýna okamžik rozhodil a set ztratil po třech chybách z bekhendu v následujících výměnách. "Samozřejmě mě to mentálně rozhodilo, přišel jsem pak o set," připustil Murray. Po zápase však netrucoval a podal ruku sudímu i Djokovičovi. "Je to frustrující, ale rozhodčí to mají těžké," uznal.

O semifinále si dnes večer zahraje Tomáš Berdych, kterého čeká od 20 hodin duel s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. Berdych ho porazil ve všech třech vzájemných zápasech. Utkání sledujte v on-line reportáži na Sport.cz.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5,649.405 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (2-Srb.) - Murray (6-Brit.) 7:5, 6:3
Nišikori (20-Jap.) - Federer (5-Švýc.) 3:6, 7:5, 6:4
Ženy (dotace 5,427.105 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Cibulková (10-SR) - A. Radwaňská (3-Pol.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:3
Li Na (2-Čína) - Wozniacká (11-Dán.) 7:5, 7:5
Semifinálové dvojice:
S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (4-Rus.)
Li Na - Cibulková (10-SR)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková, Mirzaová (5-Zimb./Ind.) - Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) 6:4, 6:3

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton