Hlavní obsah

Pavlásek - Klahn 6:3, 6:3Mladík Pavlásek v Prostějově vyřadil turnajovou pětku, dál jdou i Štěpánek, Rosol a Veselý

Petr MarekSport.czPrávo
Aktualizováno

Talentovaný mladík Adam Pavlásek se postaral o první překvapení tenisového challengeru v Prostějově, když zdolal turnajovou pětku Američana Bradleyho Klahna 6:3, 6:3. Dál jdou podle předpokladů i daviscupoví reprezentanti Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Matador Štěpánek udolal v repríze nedávné bitvy z French Open Argentince Argüella 3:6, 6:0, 6:2, Rosol si ve dvou setech 6:4, 6:3 poradil s kvalifikantem Julienem Obrym z Francie. Veselý smetl z kurtu dalšího Francouze Lamasineho 6:2, 6:2.

Foto: Riccardo De Luca, ČTK/AP

Český tenista Lukáš Rosol je ve 2. kole prostějovského challangeru.

Článek

Trojnásobný vítěz prostějovského challengeru Radek Štěpánek postoupil do druhého kola, když po třech setech zdolal Argentince Facunda Arguella 3:6, 6:0, 6:2. Zopakoval si tak výhru z úvodu French Open, kde stejného soupeře udolal až v pěti setech, ač první dva tam prohrál.

„Strach jsem z něj neměl. Sehrál jsem s ním sice v Paříži těžké utkání, ale také jsem věděl, že jsem ho vyhrál. A myslím, že ho ta vzpomínka zlomila," tvrdil Štěpánek, který hned v první hře vzal soupeři podání, vedl 3:1, ale poté ztratil následujících pět gamů a set prohrál.

„Ztratil jsem servis a to ho vrátilo do hry. Pak jsem přišel o druhý, když jsem byl nepozorný dopředu. Na síti jsem byl málo. Nechal jsem ho vrátit hodně obranných úderů, které jsem mohl hrát volejem. Začátek druhého setu jsem však chytil, začal jsem hrát aktivněji, agresivněji, hru jsem kontroloval a utkání už nepustil," řekl Štěpánek.

Na historický triumf zatím nemyslí

Zároveň přiznal, že vidina zisku čtvrtého titulu - v Prostějově by se stal prvním hráčem v historii, kterému by se to podařilo - je lákavá. „Bylo by krásné, zase tady vyhrát. Mám ale za sebou teprve první duel a tak má koncentrace směřuje teď jen k dalšímu," dodal Štěpánek.

Kromě něj v Prostějově přešli do druhého kola i další tři Češi. O překvapení se postaral talentovaný mladík Adam Pavlásek, když zdolal turnajovou pětku Američana Bradleyho Klahna 6:3, 6:3. Navíc poprvé v kariéře porazil hráče z první světové stovky.

„Je to můj největší skalp, největší úspěch. Každý vyhraný zápas na této úrovni je pro mě super. Jednoduché to však nebylo. Když vidíte, že soupeři něco je, tlak na vás je větší. Mám radost, že jsem to zvládl," řekl po utkání Pavlásek, někdejší partner sedmé hráčky světa Petry Kvitové.

Veselý chce být agresivnější

Roli favoritů naopak splnili daviscupoví reprezentanti Lukáš Rosol, který si taktéž ve dvou setech 6:4, 6:3 poradil s kvalifikantem Julienem Obrym z Francie, a Jiří Veselý, jenž smetl rovněž kvalifikanta Francouze Tristana Lamasineho 6:2, 6:2.

Rosol byl po vítězném duelu spokojený a to především s tím, že neztratil ani jeden servis. „Můj výkon nebyl oslnivý. Hrál jsem takový horší standard. Vždycky je ale dobré, když dokážete vyhrát, nedaří-li se vám tolik. Soupeř byl rozehraný z kvalifikace, já naopak tady začínal. Sety byly vyrovnané, koncovky jsem ale zvládl a to především přes zkušenosti. A když jsem potřeboval, pomohl jsem si i servisem," tvrdil Rosol.

Radost z postupu měl i Veselý. „Předvedl jsem solidní výkon. Francouz byl sice běhavý, nedělal moc chyb, ale na druhé straně ani neublížil. Byl to dobrý soupeř na rozehrání. Od prvního míče jsem diktoval tempo, střídal dlouhé míče s útočnými. Jen jsem nebyl tolik agresivní. To hlavně proto, že kurt byl měkčí. Věřím ale, že se i to bude s každým duelem zlepšovat," řekl loňský poražený finalista prostějovského turnaje Veselý.

Tenisový challenger Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (1-ČR) - Argüello (Arg.) 3:6, 6:0, 6:2
Rosol (3-ČR) - Obry (Fr.) 6:4, 6:3
Pavlásek (ČR) - Klahn (5-USA) 6:3, 6:3
Veselý (6-ČR) - Lamasine (Fr.) 6:2, 6:2
Kovalík (SR) - Pospíšil (ČR) 6:1, 1:6, 7:5
Gombos (SR) - Konečný (ČR) 6:2, 6:1
Souza (Braz.) - Angelinos (Řec.) 6:4, 5:7, 6:4
Michon (Fr.) - Devvarman (8-Indie) 6:3, 6:0.
Nědovjesov (Kaz.) - Balleret (Mon.) 6:4, 6:1
Polansky (Kan.) - Velotti (Arg.) 3:6, 6:3, 6:2
Hocevar (Braz.) - Knoflíček (ČR) 7:6 (10:8), 6:2
Haase (2-Niz.) - Gojowczyk (Něm.) 6:4, 6:3

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner