Hlavní obsah

Velký návrat! Hingisová si po sedmi letech zahraje čtyřhru ve Wimbledonu

Někdejší úspěšná tenistka a bývalá světová jednička Martina Hingisová se po sedmileté pauze představí na třetím grandslamu letošní sezóny Wimbledonu. Třiatřicetiletá Švýcarka dostala divokou kartu pro účast ve čtyřhře, kterou bude hrát s Ruskou Věrou Zvonarevovou. Možnost startu ve dvouhře od pořadatelů dostala Kristýna Plíšková, jež v All England Clubu vyhrála v roce 2010 juniorku.

Foto: Profimedia.cz

Tenistka Martina Hingisová se po sedmileté pauze vrátí na Wimbledon.

Článek

Hingisová získala v roce 1997 wimbledonský titul ve dvouhře po finálové výhře nad Janou Novotnou. Rok předtím triumfovala s jinou Češkou Helenou Sukovou ve čtyřhře, další deblový titul přidala v roce 1998 právě s Novotnou.

Naposledy ve Wimbledonu hrála Hingisová v roce 2007 a vypadla ve 3. kole. Po svém druhém comebacku v minulém roce hraje košická rodačka už jen čtyřhru. Letos nečekaně spolu Němkou Sabine Lisickou vyhrály turnaj v Miami, nicméně loňská wimbledonská finalistka se chce nyní soustředit na dvouhru.

Proto Hingisová spojila síly s bývalou deblovou šampiónkou a finalistkou singlu z roku 2010 Zvonarevovou. Devětadvacetiletá Ruska nicméně od roku 2012 kvůli nemoci a zraněním téměř nehrála.

Jistotu účasti v hlavní soutěži dvouhry získala díky divoké kartě Plíšková. Dvojče aktuálně úspěšnější Karolíny si vybojovalo start ve Wimbledonu díky vítězství na turnaji ITF na trávě v Nottinghamu minulý týden. Divokou kartu získal i vítěz nottinghamské mužské soutěže Marcos Baghdatis z Kypru, wimbledonský semifinalista z roku 2006.

Reklama