Hlavní obsah

Watsonová - Kvitová bez bojeKvitová kvůli zranění vzdala čtvrtfinále v Eastbourne. A Wimbledon? Zřejmě ho stihne

Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová kvůli zranění odstoupila před čtvrtfinále s domácí Britkou Heather Watsonovou z turnaje v Eastbourne. Podle serveru BBC má česká jednička svalové problémy. Zřejmě však ne takové, aby přišla o účast na Wimbledonu. I když ...

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Česká tenisová jednička Petra Kvitová na archivním snímku.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Kvitová si měla proti o dva roky mladší domácí tenistce zahrát první čtvrtfinále na wimbledonské generálce v Eastbourne od roku 2011. Před třemi lety zde ztroskotala až ve finále a v All England Clubu pak navázala ziskem titulu.

Kvitovou trápila bolest už po utkání prvního kola s krajankou Lucií Šafářovou, ale zvládla s ní ještě přehrát Američanku Varvaru Lepchenkovou 6:1 a 6:4.

"Je mi líto, že jsem nemohla nastoupit k dnešnímu zápasu s Heather. Eastbourne je výborný turnaj. Udělám vše pro to, abych byla připravená na Wimbledon," uvedla šestá hráčka světového žebříčku na sociálních sítích. "Doufám že pár volných dnů pomůže."

Watsonovou po postupu bez boje čeká v semifinále Američanka Madison Keysová, která  zdolala krajanku Lauren Davisovou.

Koukalová je v Hertogenboschi v semifinále

Klára Koukalová prožívá povedenou generálku na grandslamový Wimbledon. Na trávě v nizozemském Hertogenboschi ve čtvrtfinále porazila Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu 6:2, 6:4 a počtvrté v sezóně si zahraje v semifinále turnaje okruhu WTA.

Dvaatřicetiletá Koukalová se na turnaj v Hertogenboschi vrátila poprvé od roku 2011. Svými výkony navazuje na finálovou účast před deseti lety a především na titul, který v klubu Autotron Rosmalen vybojovala o rok později.

V utkání se Švedovovou získala Koukalová pětkrát soupeřčino podání. Zápas mohla vyhrát rychleji, protože v druhém setu už vedla 5:1, pak ale tři hry ztratila. Nakonec proměnila po hodině a 11 minutách pátý mečbol.

Další soupeřkou 31. hráčky světa a osmé nasazené Koukalové bude Američanka Coco Vandewegheová z USA, jež do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace a dnes vyřadila turnajovou sedmičku Španělku Garbine Muguruzaovou. Letos se Koukalová dostala počtvrté do semifinále. V předchozích případech pak vždy hrála i finále a v brazilském Florianopolisu slavila turnajový vavřín.

Šanci na první letošní finále ve čtyřhře promarnila Andrea Hlaváčková. Se svou novou partnerkou Čeng Ťie z Číny, s níž tvořily nejvýše nasazený pár, podlehly Novozélanďance Marině Erakovicové a Španělce Arantxe Parraové 3:6 a 5:7.

Smitková poprvé do grandslamového turnaje. Uspěl i Hernych

Devatenáctiletá Tereza Smitková si zahraje na nejslavnějším turnaji světa ve Wimbledonu. Rodačka z Hradce Králové zvládla všechny tři zápasy v kvalifikaci, kterou zakončila vítězstvím nad Američankou Madison Brengleovou 6:3, 3:6 a 6:1. V příštím týdnu ji čeká první grandslam v seniorské kariéře, v roce 2011 startovala ve Wimbledonu jako juniorka.

Smitková se pokoušela projít na grandslamy už letos na Australian Open, kde v lednu záhy vypadla právě se čtvrteční soupeřkou Brengleovou, a také na French Open. Tam jí nevyšlo až poslední kvalifikační kolo. Vítězka čtyř titulů ve dvouhře na okruhu ITF, které patří 174. místo ve světovém žebříčku, se dozví soupeřku pro Wimbledon při pátečním losu.

Po pěti letech se objeví ve Wimbledonu Jan Hernych, který na závěr kvalifikace zdolal Američana Rajeeva Rama z USA. Na grandslamovém turnaji si zahraje poprvé od Australian Open 2011, v All England Clubu bude startovat posedmé. Rama, který je v žebříčku o 70 míst výš, porazil 220. hráč světa 6:3, 6:4, 6:7 a 6:2. Nejlepším výsledkem čtyřiatřicetiletého Hernycha ve Wimbledonu je účast ve druhém kole v letech 2005 a 2007.

Almagro se kvůli zranění odhlásil 

Španělský tenista Nicolás Almagro se kvůli zranění nezúčastní letošního Wimbledonu. Osmadvacetiletý antukový specialista, který měl být na turnaji na londýnské trávě 25. nasazeným hráčem, odstoupil kvůli potížím s nohou.

Místo španělského tenisty se mezi nasazené hráče dostal Kanaďan Vasek Pospisil, který se zařadí před Rusa Dmitrije Tursunova na 31. místo. Současný šestadvacátý hráč světového žebříku Almagro při svých předchozích účastech ve Wimbledonu došel nejdál do třetího kola.

Kvalifikace tenisového Wimbledonu v Londýně (tráva):
Muži - 3. kolo:
Hernych (ČR) - Ram (31-USA) 6:3, 6:4, 6:7 (2:7), 6:2
Ženy - 3. kolo:
Smitková (ČR) - Brengleová (USA) 6:3, 3:6, 6:1
Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):
Muži (dotace 562 340 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Sousa (Portug.) - De Bakker (Niz.) 6:4, 6:2
Becker (Něm.) - Pospisil (6-Kan.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), 6:4
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Koukalová (8-ČR) - Švedovová (Kaz.) 6:2, 6:4
Rybáriková (SR) - Becková (Něm.) 6:2, 7:5
Čeng Ťie (Čína) - Svitolinová (Ukr.) 6:3, 6:0
Vandewegheová (USA) - Muguruzaová (7-Šp.) 7:6 (7:3), 6:1.
Čtyřhra - semifinále:
Erakovicová, Parraová (4-N. Zél./Šp.) - Hlaváčková, Čeng Ťie (1-ČR/Čína) 6:3, 7:5.
Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Eastbourne (tráva):
Muži (dotace 562 340 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Gasquet (1-Fr.) - Kližan (SR) 6:3, 6:4
Istomin (Uzb.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7:6 (7:5), 6:2
Querrey (USA) - Benneteau (Fr.) 7:6 (7:5), 6:4
Ženy (dotace 710 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Watsonová (Brit.) - Kvitová (2-ČR) bez boje
Kerberová (5-Něm.) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:1
Wozniacká (8-Dán.) - Giorgiová (It.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:2
Keysová - Davisová (obě USA) 6:2, 6:1
Semifinálové dvojice:
Kerberová - Wozniacká, Keysová - Watsonová
Exhibice Tennis Classic na trávě v soukromém klubu Hurlingham v Londýně:
Berdych (ČR) - Dimitrov (Bulh.) 7:5, 6:4.

Reklama

Související témata: