Hlavní obsah

Kvitová má nového kondičního kouče. Angažovala Slováka Bundzika

Praha

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka Petra Kvitová doplnila svůj realizační tým. Jejím novým kondičním koučem se stal Branislav Bundzik. Slovenský specialista pracuje v prostějovském klubu, kde čtvrtá hráčka světa trénuje. Tenistka ho angažovala zatím do konce sezóny.

Foto: Petr Horník, Právo

Petra Kvitová s talířem pro šampiónku Wimbledonu.

Článek

"Po Wimbledonu jsme se s Davidem (trenérem Kotyzou) rozhodli, že využijeme služeb Branislava Bundzika. Pár let víme, že je šikovný a já věřím, že spolupráce půjde dobře. Pojede s námi na pár turnajů i do Ameriky," řekla Kvitová ČTK.

Kvitová sháněla nového kondičního trenéra poté, co ukončila spolupráci s Markem Všetíčkem. S tím se dala dohromady loni po US Open díky tomu, že v té době chodila s tenistou Radkem Štěpánkem, jenž se Všetíčkem dlouhodobě spolupracuje. Pár se ale letos v dubnu rozešel. Všetíček ještě Kvitovou připravoval na travnatou sezonu, která vyvrcholila triumfem ve Wimbledonu.

Chce navázat na práci Všetíčka

Před Všetíčkem se o její kondici starali další Slováci - Kristián Bajza a Jozef Ivanko, který byl s Kvitovou při jejím prvním titulu ve Wimbledonu v roce 2011.

S Bundzikem už začala Kvitová minulý týden přípravu na americké betony. "Snažíme se navázat na to, co jsem děla s Markem, i když to úplně nejde. Každý dělá věci jinak a má jiné myšlení, co se týká kondice," řekla Kvitová. "Snažíme se, abych se zrychlovala, měla pevnější tělo, byla výbušnější a déle vydržela, protože teď přijdou na betonech výměny delší než ve Wimbledonu na trávě," řekla tenistka.

Na spolupráci se čtyřiadvacetiletá Kvitová s Bundzikem domluvila zatím do konce letošního roku. "Potom se uvidí, jak to půjde," řekla hráčka z Fulneku.

Reklama

Související témata: