Hlavní obsah

Veselý - Gulbis 7:6, 2:6, 6:3Veselý postoupil v Římě přes Gulbise, Rosol opět vypadl

Aktualizováno

Tenista Jiří Veselý i podruhé letos porazil Lotyše Ernestse Gulbise a na antukovém turnaji série Masters v Římě postoupil do druhého kola. Hned v úvodu naopak vypadl stejně jako tento týden v Madridu Lukáš Rosol, který prohrál 6:7 a 4:6 s Francouzem Jérémym Chardym.

Foto: Facebook

Český tenista Jiří Veselý.

Článek

Veselý zdolal v lednu Gulbise na tvrdém povrchu v Aucklandu, kde později vybojoval premiérový titul na okruhu ATP. Dnes světovou dvacítku přehrál 7:6, 2:6 a 6:3. Jednadvacetiletý český tenista zároveň ukončil sérii tří porážek. V dalším kole ho čeká pátý nasazený Japonec Kei Nišikori.

Rosol hrál před necelými dvěma týdny čtvrtfinále v Mnichově, na dalších turnajích se však loučil hned po prvním utkání. Dnes se mu nepodařilo prolomit soupeřovo podání, sám ho ztratil jednou. Tie-break prohrál český tenista hladce 0:7, poté přišel o servis v třetím gamu druhé sady a Chardy brejk udržel.

Svého soupeře pro druhé kolo už zná Tomáš Berdych, jenž měl na úvod coby šestý nasazený volno. Semifinalista z Madridu se utká s domácím Matteem Donatim, který ve svém prvním utkání na ATP Tour v kariéře překvapivě vyřadil Kolumbijce Santiaga Giralda. Dvacetiletému Italovi patří v žebříčku až 275. místo a v hlavní soutěži je díky divoké kartě od pořadatelů.

Murray porazil v Madridu antukového krále Nadala

Britský tenista Andy Murray porazil poprvé na antuce Španěla Rafaela Nadala a po vítězství 6:3, 6:2 získal v Madridu druhý turnajový titul za sebou. Devítinásobný šampion Roland Garros Nadal ve světovém žebříčku opustí elitní pětku, ze čtvrtého místa spadne až na sedmé.

Sedmadvacetiletý Skot v pondělí v Mnichově ukončil desetileté čekání na první titul z antuky a životní týden završil dnes, kdy vybojoval 33. trofej v kariéře. Nadal ve snaze popáté vyhrát madridský turnaj Masters porazil i Tomáše Berdycha v sobotním semifinále, ale proti Murraymu neměl šanci.

Po šesti prohrách na antuce třetí hráč světového žebříčku poprvé Nadala zdolal a vzájemnou bilanci upravil na 6:15. "Odehrál jsem dobrý zápas. Dělal jsem málo chyb a hrál mu druhý servis do forhendu a tím ho dostal do pohybu. Taky jsem zvládnul výborně kritické chvíle," řekl Murray.

Na otázku, zda bude za dva týdny patřit k favoritům antukového grandslamu v Paříži, zavrtěl hlavou. "Nemyslím si to. Ale jestli budu hrát takhle, budu mít šanci. Už minulé roky jsem hrál na Roland Garros slušně - byl dvakrát v semifinále a několikrát ve čtvrtfinále. Každopádně loni jsem ještě nebyl připravený tento turnaj vyhrát," uvedl vítěz Wimbledonu z roku 2013 a US Open o rok dříve.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži (dotace 3,830.295 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (ČR) - Gulbis (Lot.) 7:6 (7:4), 2:6, 6:3
Chardy (Fr.) - Rosol (ČR) 7:6 (7:0), 6:4
Anderson (15-JAR) - Mayer (Něm.) 7:6 (7:3), 4:6, 7:6 (7:4)
Donati (It.) - Giraldo (Kol.) 2:6, 6:1, 6:4
Mayer (Arg.) - Gaio (It.) 6:3, 6:4
Almagro (Šp.) - Vanni (It.) 6:4, 6:3
Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):
Muži (dotace 4,185.405 eur):
Dvouhra - finále:
Murray (2-Brit.) - Nadal (3-Šp.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Bopanna, Mergea (Indie/Rum.) - Matkowski, Zimonjič (5-Pol./Srb.) 6:2, 6:7 (5:7), 11:9.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner