Hlavní obsah

Dělá si ze mě srandu? Berdych nemohl uvěřit, na co se ho novinář po vyřazení ptá

Právě přišel na tiskovou konferenci po prohraném utkání osmifinále tenisového Wimbledonu s Francouzem Gillesem Simonem, když k českému tenistovi Tomáši Berdychovi přilétla od anglicky hovořícího novináře otázka, jíž ani nemohl uvěřit. „Jak na tom po zápase jste? Cítíte se před čtvrtfinále v dobré formě?“

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Tomáš Berdych byl na tiskové konferenci po porážce s Francouzem Simonem poradně zaskočen.

Článek

„Promiňte? Asi jsem nerozuměl?," odvětil Berdych rovněž v angličtině po jednoznačném průběhu duelu, v němž prohrál 3:6, 3:6 a 2:6. Jenže dotyčného žurnalistu reakce české jedničky neuspokojila, a tak svou otázku zopakoval.

„Máte pocit, že vaše forma je před čtvrtfinále dobrá?" pokračoval novinář, načež se do debaty rychle vložil moderátor tiskovky a zástupce médií upozornil, že nasazená šestka turnaje končí už v osmifinále.

„Ví, jak ten zápas dopadl, nebo si ze mě dělá srandu?" utrousil s kamenným výrazem ve tváři rodák z Valašského Meziříčí.

Není to poprvé, co se podobné faux pais přihodilo. Loni na antukovém Roland Garros podlehl Francouz Nicolas Mahut v prvním kole ve čtyřech setech Michailu Kukuškinovi z Kazachstánu, když mu jeden z novinářů nečekaně blahopřál.

„Vy jste opravdu prohrál? Co se tedy stalo?" nechápal žurnalista po Mahutově upozornění, že na turnaji končí. „To myslíte vážně? Viděl jste vůbec ten zápas?" optal se Mahut, a když mu novinář sdělil, že nikoliv a myslel si, že postoupil, ubírala se radši tisková konference jiným směrem.

Reklama

Související témata: