Hlavní obsah

Hingisová má po návratu grandslamový titul, v mixu s Bhúpathím

Švýcarská tenistka Martina Hingisová hned při svém prvním startu na grandslamovém turnaji po tříleté zdravotní pauze získala titul. Na Australian Open v neděli zhruba měsíc po comebacku zvedla nad hlavu trofej za celkové vítězství ve smíšené čtyřhře, které vybojovala po boku indického specialisty Maheše Bhúpathího.

Článek

Ve finálovém utkání zvítězil nenasazený pár dvakrát 6:3 nad kanadsko-ruskou dvojicí Daniel Nestor, Jelena Lichovcevová, která plnila roli turnajových šestek. "Moc jsem po prvním titulu z mixu toužila, naprosto to předčilo má očekávání," řekla Hingisová po utkání už s trofejí v rukou.

Vítězové přidali melbournský titul do své přebohaté sbírky. Pětadvacetiletá Hingisová, jíž v individuální soutěži zastavila ve čtvrtfinále nová světová jednička Kim Clijstersová z Belgie, vyhrála první grandslamový turnaj roku už poosmé, z toho tři tituly má z dvouhry a další čtyři z deblové soutěže. Bhúpathí na grandslamech pošesté v kariéře vyhrál mix a pošesté s jinou partnerkou. Tři tituly má i z mužského deblu, Hingisová celkově získala už patnácté prvenství na turnajích "velké čtyřky".

Splněný sen

"Až se mě někdo zeptá, proč jsem se vrátila na kurty, tak tohle je ten důvod. Splnil se mi sen být zpátky na kurtu a vyhrávat velké tituly," uvedla Hingisová. Ocenila také Bhúpathího, že ji oslovil. "Nikdo nevěděl, jak tady budu hrát, proto mu děkuji za odvahu se mnou nastoupit," dodala.

Před Australian Open přitom po ní byla poptávka a nejlepší deblista mezi muži Američan Bob Bryan prozradil, že měl rovněž snahu zahrát si s Hingisovou. Bhúpathí mu ji však "přebral" o půl hodiny dříve. Když se prý jednatřicetiletý Ind dozvěděl, že Hingisová chystá comeback, s oslovením neváhal. "Naštěstí jsem dostal kladnou odpověď a zbytek už je historie," řekl. Má za to, že nějakou chvíli spolu vydrží.

Smíšená čtyřhra - finále:
Bhúpathí, Hingisová (Indie/Švýc.) - Nestor, Lichovcevová (6- Kan./Rus.) 6:3, 6:3.

Reklama