Hlavní obsah

Wawrinka bavil Paříž. Během osmifinále French Open hrál se sběračem

Při loňském tažení za triumfem na Roland Garros proslavil své vzorované šortky, během nedělního čtvrtfinálového duelu zase zaujal fanoušky na kurtu Philippe Chatriera tréninkovou vložkou s nečekaným sparingpartnerem. Třetí nasazený Švýcar měl s turnajovou dvaadvacítkou Viktorem Troickým co dělat. Po vítězství v úvodní sadě prohrál druhou v tie-breaku. Ve třetí sadě ale zápas zlomil.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Stan Wawrinka ve čtvrtém kole French Open.

Článek

Srbský tenista si nechal během třetího dějství ošetřovat bolavou nohu. Wawrinka nechtěl v chladném počasí příliš zahálet, a tak požádal jednoho ze sběračů, aby si s ním šel zahrát. Chlapec souhlasil, rychle si vypůjčil od hvězdy turnaje raketu a šlo se na věc.

„Ptal jsem se toho sběrače, zda hraje tenis. Napadlo mě, proč si s ním nedat pár míčků. On neměl žádný problém s tím pinknout si na centrálním dvorci," smál se švýcarský tenista.

„Trochu jsme si popovídali. Je to fajn kluk. Publikum se bavilo. Já jsem se před tím trochu nudil, jak jsem na něj (Troického) čekal. Tohle mě aspoň trochu zaměstnalo," dodal.

Troickému ošetření příliš nepomohlo. Wawrinka naopak po pauze ještě trochu utáhl šrouby a zápas v pohodě dotáhl do vítězného konce.

Reklama

Související témata: