Hlavní obsah

Pironkovová - Radwaňská 2:6, 6:3, 6:3Senzace v Paříži. Světová dvojka vypadla s hráčkou mimo první stovku

Paříž

Hned dvě překvapení se zrodila v úterních duelech osmifinále ženské dvouhry na grandslamovém Roland Garros, které i tentokrát provází déšť a vynucené pauzy. Na turnaji dohrála druhá nasazená Polka Agnieszka Radwaňská, která prohrála s Bulharkou Pironkovovou 6:2, 3:6 a 3:6. Ze hry je i turnajová šestka Simona Halepová. Rumunka podlehla Australance Stosurové 6:7, 3:6.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Vítězné gesto Bulharky Cvetany Pironkovové proti druhé nasazené Polce Radwaňské v osmifinále French Open.

Článek

Radwaňská ani letos v Paříži neukončí čekání na grandslamový titul. Proti Pironkovové, jíž patří až 102. příčka na žebříčku WTA, přitom před přerušením pro déšť vedla 6:3 a 3:0. Pironkovová se ve čtvrtfinále utká se Stosurovou.

Déšť jakoby Radwaňskou úplně zbavil kouzla. Po návratu na kurt prohrála deset gamů v řadě a povolila Bulharce senzační obrat. Ve třetí sadě prohrávala už 0:4 a ponižující porážku od 102. hráčky světa Polka neodvrátila ani povoláním lékaře k ošetření pravé ruky.

S tenistkou mimo elitní stovku prohrála vůbec poprvé po více než sedmi letech. „Kvůli dešti to byl mimořádně těžký zápas, skoro dva dny jsme čekaly, než jsme ho mohly dohrát. Ale nemůžu si na nic ztěžovat, jsem ve čtvrtfinále French Open," radovala se Pironkovová.

French Open v Paříži (antuka, dotace 32 017 500 eur):
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Pironkovová (Bulh.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 2:6, 6:3, 6:3
Stosurová (21-Austr.) - Halepová (6-Rum.) 7:6 (7:0), 6:3

Reklama

Související témata: