Hlavní obsah

Djokovič sebral deštník fanynce a promenádoval se po kurtu. Gulbis kryl sběrače

Paříž

Druhý grandslamový turnaj sezóny by měl pomalu vrcholit, jenže v pařížském Roland Garros ničí tenisovou slávu otravný déšť. Fanoušci za draze zaplacené lístky kromě nechtěné sprchy moc zábavy nedostali. Náladu se jim alespoň trochu snažila vylepšit světová jednička Novak Djokovič.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Novak Djokovič si půjčuje deštník od fanynky.

Článek

Ani jeho zápas se Španělem Robertem Bautistou Agutem neunikl odložení a následnému přerušení za stavu 3:6, 6:4, 4:1 pro Srba. Už když favorizovaný hráč přišel před utkáním na kurt, bylo jasné, že se nejspíš jen tak nezačne, a tak se rodák z Bělehradu rozhodl publikum pobavit.

Zašel si k jedné z fanynek vypůjčit deštník z oficiální turnajové edice a promenádoval se s ním po kurtu. Gesty se snažil fanoušky roztleskat a následně na základní čáře nonšalantně povyskočil, za což si vysloužil skandování „Novak, Novak".

To Lotyš Ernests Gulbis, jenž se do osmifinále dostal díky skreči domácího miláčka Jo-Wilfrieda Tsongy, napodobil slavný dva roky starý Djokovičův kousek z Paříže, když deštěm kropeného sběrače míčků pozval na lavičku pod deštník, který mu Gulbis ochotně držel nad hlavou.

Vtípky tenisových hvězd ale jen málo uleví organizátorům, pro něž je nepřízeň počasí pohromou. V pondělí se poprvé po šestnácti letech na French Open za den neodehrál ani jeden zápas.

V úterý už je bilance o něco lepší, ale důvod k jásotu rozhodně není. Areál Roland Garros tak nepříjemně doplácí na fakt, že není vybaven ani osvětlením pro případné noční zápasy a ani jedním kurtem se zatahovací střechou.

„Pro grandslamy jsou přitom podle mě světla nutná. Doufám, že se jich tu brzo dočkáme. Střecha by byla taky moc fajn. Hej, ale nemůžeme mít všechno hned, ne," popíchl pořadatele Djokovič.

Reklama

Související témata:
Deštník