Hlavní obsah

Pavlásek - Dutra Silva 3:6, 7:6, 6:1Pavlásek v Prostějově zdolal nasazeného Silvu, obhájce Veselý vyřadil někdejší světovou osmičku

Prostějov
Aktualizováno

Jednadvacetiletý Adam Pavlásek jako první český tenista postoupil do čtvrtfinále antukového challengeru v Prostějově, když po obrovské bitvě zdolal turnajovou sedmičku Brazilce Rogéria Dutru Silvu 3:6, 7:6 a 6:1. Dál jde i vítěz posledních dvou ročníků Jiří Veselý, který vyřadil 7:6, 6:3 někdejší světovou osmičku Srba Janka Tipsareviče, vracejícího se na kurty po zranění. Vypadl naopak Dominik Kellovský, jenž nestačil na čtvrtého nasazeného Španěla Iňiga Cervantese, jemuž podlehl 2:6 a 1:6.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Adam Pavlásek na challengeru v Prostějově.

Článek
Fotogalerie

Pavlásek však do utkání vůbec nevstoupil dobře. „Vletěl na mě, byl lepší, dával mi, co proto a zaslouženě vyhrál první set," věděl prostějovský mladík. Ve druhém setu se ale zvedl, hru vyrovnal a zvládl i mimořádně vyrovnaný tie break (8:6).

„Chvíli byl na koni on, chvíli já. Mohlo to dopadnout všelijak. Bylo tam hodně brejků. Není však dobré, když mu seberete servis a pak hned o ten svůj zase přijdete. Jsem proto rád, že jsem set zvládnul. Byl to klíč k vítězství. Soupeř byl dva míčky od výhry a to neustál. Psychicky odešel a já to pak měl už jednoduché," uvedl Pavlásek, jehož v boji o semifinále čeká přemožitel Kellovského Cervantes.

„Není to můj oblíbený soupeř. Všechny tři naše vzájemné duely jsem prohrál. Podobně jsem však na tom byl i s Brazilcem. Dvakrát jsem s ním tahal za kratší konec, ale statistika neplatila. Každý zápas je prostě jiný. Cervantes sice bude opět ten papírově silnější, ale já budu bojovat a pokusím se tu po dvou letech zopakovat semifinálovou účast," dodal 132. hráč pořadí ATP Pavlásek.

Zápas Veselého přerušil déšť

Veselý jako turnajová trojka to měl o něco snazší. První set sice vyhrál až v tie breaku, ale ve druhém už měl jasně navrch. Když byl míček od stavu 5:2, zápas na více než půl hodiny přerušil déšť. Postup si však po pauze vzít nenechal.

„Tipsarevičovi trochu pomohla. Předtím jsem ho válcoval. Měl jsem trochu potíže to dohrát, ale naštěstí se to povedlo a za to jsem rád," tvrdil Veselý.

Sám sebe pochválil za excelentní balóny, ale také zkritizoval za zbytečné hrubky. „Bylo to na takových vlnách. Dokázal jsem předvést skvělé údery, odehrál parádní výměny, a zároveň udělat neuvěřitelné chyby. Nedohrál jsem to občas ani do sítě. Důležité momenty jsem však zvládl, když jsem si dokázal pomoci především servisem. To mi dnes zase zachránilo život a věřím, že zítra to bude už lepší," zakončil Veselý.

Tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106 500 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (3-ČR) - Tipsarevič (Srb.) 7:6 (7:5), 6:3
Pavlásek (ČR) - Dutra Silva (7-Braz.) 3:6, 7:6 (8:6), 6:1
Cervantes (4-Šp.) - Kellovský (ČR) 6:2, 6:1
Berankis (1-Lit.) - Souza (Braz.) 7:5, 6:3
Fucsovics (Maď.) - Lama (Chile) 2:6, 7:5, 6:4
Chačanov (Rus.) - Andreozzi (Arg.) 7:6 (8:6), 7:5.

Reklama

Související témata: