Hlavní obsah

Murray obnoví spolupráci s Lendlem

Aktualizováno

Po dvou letech skotský tenista Andy Murray opět naváže na spolupráci s Ivanem Lendlem, pod jehož vedením vyhrál dva grandslamy a olympijské hry v Londýně. Druhého hráče světového žebříčku povede nejúspěšnější český tenista všech dob už v příštím týdnu na turnaji v londýnském Queen's Clubu, kde Murray zahájí letošní sezonu na trávě.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Britský tenista Andy Murray ve finále French Open.

Článek

"Prožil jsem s Ivanem dva velmi úspěšné roky. Je cílevědomý a ví, co to obnáší vyhrávat velké turnaje. Těším se, že se znovu připojí k mému týmu a pomůže mi ve snaze dosáhnout svých cílů," uvedl dnes Murray, který před týdnem podlehl ve finále Roland Garros světové jedničce Srbovi Novaku Djokovičovi.

Lendl trénoval Murrayho od začátku roku 2012 do března 2014. Už v závěru jejich první společné sezony se skotský tenista dočkal na US Open prvního grandslamového titulu a v následujícím roce ukončil po 77 letech čekání britských fanoušků na domácího vítěze mužské dvouhry ve Wimbledonu. V All England Clubu také Murray rok předtím vyhrál olympijský turnaj.

Po osminásobném grandslamovém vítězi angažoval Murray do role trenérky Francouzku Amélii Mauresmovou, ale tak úspěšný jako při spolupráci s Lendlem nebyl. Od rozchodu s šestapadesátiletým ostravským rodákem prohrál Murray všechna tři grandslamová finále, do kterých se dostal. V Paříži už hrál devětadvacetiletý Brit bez bývalé světové jedničky Mauresmové, s kterou ukončil spolupráci začátkem května.

Lendl předloni jednal o možné spolupráci s Tomášem Berdychem, ale nakonec se nedohodli. V poslední době pomáhal vítěz 94 turnajů ATP mladým americkým hráčům.

Reklama