Hlavní obsah

Kvitová a spol. už znají první soupeřky pro nový ročník Fed Cupu, začnou doma se Španělkami

Záhřeb

České tenistky přivítají v prvním kole příštího ročníku Fed Cupu doma Španělky, které se opírají o čerstvou vítězkou Roland Garros Garbiňe Muguruzaovou. Hrát se bude 11. a 12. února 2017 a tým se před českými fanoušky představí poprvé od loňského finále s Ruskem.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Petra Kvitová. Ilustrační snímek.

Článek

Úřadující šampiónky a svěřenkyně kapitána Petra Pály byly nejvýše nasazené a soupeře jim v Záhřebu vylosovala australská deblová legenda Mark Woodforde.

"Hrajeme Světovou skupinu, v osudí nebyly lehké soupeřky, ale není to špatný los. Jediné, co jsem si nepřál, bylo hrát v Americe," vzkázal ČTK Pála z Eastbourne. "Na druhou stranu nás čeká tým s vítězkou Roland Garros, kterou doplňuje Suárezová. Nám ale pomůže domácí prostředí a osvědčený povrch," naznačil, že se nejspíše bude hrát na rychlém halovém kurtu, na kterém jeho svěřenkyně ještě neprohrály.

Pála zatím nechtěl předvídat, jak duel se Španělskem dopadne. "Teď nejde dělat prognózy, je to daleko," řekl. Jeho výběr totiž ještě letos v listopadu čeká finále Fed Cupu ve Štrasburku proti Francii. "A na to se soustředíme," uvedl.

Kvitová a spol. můžou získat pátý titul za šest let a zkompletovat vítězný hattrick. Stříbrnou mísu zvedly nad hlavu v letech 2011, 2012, 2014 a loni.

Se Španělkami se Češky naposledy utkaly v 1. kole v roce 2014 a v Seville rozhodly o postupu až ve čtyřhře. Doma je zdolaly v roce 2009 v Brně.

Kde se bude hrát v roce 2017, zatím není jasné. "O tom teprve rozhodneme, teď připravujeme čtvrtfinále Davis Cupu proti Francii v Třinci," řekl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která marketingově zajišťuje zápasy českých tenisových týmů v obou týmových soutěžích.

V případě výhry nad Španělskem by tenistky hrály buď v USA, nebo v Německu. Zbylé dvě dvojice tvoří Švýcarsko s Francií a Bělorusko s Nizozemskem.

Los Fed Cupu 2017 - 1. kolo (11. a 12. února):
Světová skupina I:
Česko - Španělsko
USA - Německo
Bělorusko - Nizozemsko
Švýcarsko - Francie
Světová skupina II:
Rusko - Tchaj-wan
Rumunsko - Belgie
Ukrajina - Austrálie
Itálie - Slovensko

Reklama

Související témata: