Hlavní obsah

Berdych a čtyři tenistky jsou ve Wimbledonu mezi nasazenými

Tomáš Berdych a čtyři tenistky Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Lucie Šafářová jsou ve Wimbledonu mezi nasazenými ve dvouhrách. Jedničkami pro turnaj na trávě v All England Clubu jsou obhájci titulů a světové jedničky Srb Novak Djokovič a Američanka Serena Williamsová.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Tomáš Berdych

Článek

Zatímco u žen organizátoři respektovali při nasazení světový žebříček, mezi muži komise klubu ve srovnání s pořadím ATP dle tradice promíchala. Wimbledonští organizátoři přihlížejí i k výsledkům hráčů na trávě za uplynulé dvě sezóny.

Na to doplatil Berdych. Ač světová devítka, je pro Wimbledon číslo deset, jelikož před něj pořadatelé posunuli na sedmé místo Richarda Gasqueta z Francie (10. ATP) a na deváté Chorvata Marina Čiliče (13. ATP). Do nasazení se promítla ještě neúčast zraněné čtyřky Španěla Rafaela Nadala.

Výše pořadatelé posunuli třeba také Nicka Kyrgiose. Australan je aktuálně v žebříčku šestnáctý, ale ve Wimbledonu bude patnáctkou a Francouz Gilles Simon je z 20. místa povýšen na šestnáctku. O čtyři pozice si rovněž polepšil 24. hráč dvouhry ATP Jihoafričan Kevin Anderson.

Kvitová je jedenáctkou

Za Djokovičem je dvojkou domácí Andy Murray a trojkou Švýcar Roger Federer, tedy tenisté, kteří si rozdělili posledních pět wimbledonských titulů. Za Williamsovou následuje její letošní přemožitelka z finále Roland Garros Garbiňe Muguruzaová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová je jedenáctkou, Plíšková šestnáctkou, Strýcová pětadvacítkou a Šafářová má číslo 29.

Ve čtyřhře jsou Radek Štěpánek se Srbem Nenadem Zimonjičem čtrnáctí a mezi ženami se Češky seřadily od šestého do osmého místa. Šestkami jsou Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, sedmičkami Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA a osmičkami Karolína Plíšková s Němkou Julií Görgesovou.

Reklama

Související témata: