Hlavní obsah

Nechtěl jsem odejít s debaklem, líčil Rosol po senzační výhře

Marek BurkertSport.czPrávo

Žebříčkový rozdíl smáznul bojovností, měl lepší nervy než 10. hráč planety, odvrátil dva mečboly a za heroický výkon si vysloužil výhru. Český tenista Lukáš Rosol v úvodním duelu třineckého čtvrtfinále Davis Cupu přemohl v pěti setech Jo-Wilfrieda Tsongu a domácí získali nečekaný bod, který se v konečném účtování může ukázat jako zlatý.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Lukáš Rosol na tiskové konferenci po vítězství nad Jo-Wilfriedem Tsongou ve čtvrtfinále Davisova poháru.

Článek
Fotogalerie

Jak vám bylo, když jste dotáhl zápas do pátého setu, už jste si věřil?Nebylo to dneska vůbec jednoduché. Byl jsem dole, proklepával jsem si křeče, ale publikum mě hnalo dál. Nejhorší byl poslední míč...

S Tsongou jste měl bilanci 1:3 na zápasy, věřil jste si? Před zápasem jsem si říkal, hlavně ať to není debakl 1:6, 2:6, 1:6. Ono je to jiné, když hrajete rozhodující zápas v Německu a pak doma. V zahraničí je ten tlak mnohem menší. Když jsem šel hrát se Zverevem, tak to bylo z minuty na minutu, protože Tomáš Berdych skrečoval, ale tady jsem věděl, že půjdu na Tsongu, pořád jsem na to myslel a nechtěl, aby zápas ovlivnila moje nervozita.

V poslední době jste pětisetových zápasů odehrál celkem dost, na Roland Garros, i ve Wimbledonu. Pomohlo vám to? Ty dva poslední jsem ale prohrál. S Wawrinkou i s Querreym. Ale na to, že mi bude jednatřicet, tak se v nich cítím docela dobře a fyzicky stačím. Potřebuju je ale ještě víc vyhrávat.

Mluvil jste ale o křečích, jak jste na tom fyzicky teď? Po výhře se regeneruje líp, já si říkal, že v každém setu bude nějaká šance. A když  Tsongovi přestal jít v páté sadě první servis a já začal dobře returnovat, tak jsem to už dohrál.

Proměnil jste třetí mečbol, ale ve čtvrté sadě jste dva odvrátil. Jak vám při nich bylo? Já to ani moc nevnímal. Každý jsme si prohráli v tie breaku body na servisu, to mohlo skončit jakkoli. Kdy jsem ale naposled utekl z mečbolu, to už si nevybavím.

Myslíte, že Tsongův výkon mohl být ovlivněn událostmi, které se včera staly v Nice? Je to možné, já ve čtvrtek nemohl usnout a v jednu v noci jsem se dozvěděl, co se stalo a měl jsem z toho hodně špatný pocit. Ale při zápase to prostě musíte hodit za hlavu.

Postoupí čeští tenisté přes Francii do semifinále Davisova poháru?
Ano
40,6 %
Ne
59,4 %
Celkem hlasovalo 2548 čtenářů.

Reklama