Hlavní obsah

Halepová - Kerberová 6:0, 3:6, 6:2Halepová postoupila v Montrealu do finále, bratři Bryanovi nebudou v Riu obhajovat zlato

Aktualizováno

Rumunská tenistka Simona Halepová se stala první finalistkou turnaje v Montrealu. V semifinálové partii přehrála nasazená pětka a osmifinálová přemožitelka Karolíny Plíškové německou dvojku světového žebříčku WTA Angelique Kerberovou 6:0, 3:6 a 6:2. Čtyřiadvacetiletá Halepová oplatila soupeřce dvě letošní porážky a ve finále se utká s vítězkou druhého semifinále, v němž změří síly slovenské překvapení Kristína Kučová s Američankou Madison Keysovou.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Rumunská tenistka Simona Halepová si na Rogers Cupu v Montrealu zahraje o titul.

Článek

Česká naděje Zdeněk Kolář si na pražské Štvanici o první challengerový titul nezahraje. V semifinále podlehl 19letý domácí tenista favorizovanému Kolumbijci Santiagu Giraldovi dvakrát 4:6.

Američtí tenisté Bob a Mike Bryanovi nebudou na olympijských hrách v Riu de Janeiro obhajovat zlato z Londýna ve čtyřhře. Osmatřicetiletá dvojčata, jež společně získala 112 titulů včetně 16 grandslamových, se týden před startem olympijského turnaje odhlásila kvůli obavám o zdraví.

Bryanovi měli cestovat na své čtvrté hry a po bronzu z Pekingu a zlatu z Londýna bojovat o třetí medaili, ale po pátečním vyřazení ve čtvrtfinále turnaje v Torontu se rozhodli jinak. "Strávili jsme s tím s Mikem a našimi rodinami nepočítané množství hodin. A i když bychom zase rádi reprezentovali, coby pro manžele a otce je pro nás prioritou zdraví naší rodiny," uvedla dvojčata v tiskovém prohlášení Washington Post.

Bryanovi tak podle všeho narážejí na virus zika, který převážně přenášejí komáři a nejvíce onemocnění bylo zaznamenáno právě v Brazílii. Onemocnění má obvykle mírný průběh, velkým nebezpečím je ale pro lidský plod.

Kvůli obavám ze ziky vynechají olympijský turnaj v Riu také čeští tenisté Tomáš Berdych, Karolína Plíšková a mimo jiné také Kanaďan Milos Raonic. Odhlášení bratrů Bryanových je další ranou pro mužský tenisový tým USA poté, co se kvůli koncentraci na zámořskou sérii turnajů rozhodli v Riu nestartovat John Isner a Sam Querrey.

Tenisový turnaj žen v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 2 714 413 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Halepová (5-Rum.) - Kerberová (2-Něm.) 6:0, 3:6, 6:2.
Tenisový turnaj mužů v Torontu (tvrdý povrch, dotace 4 691 730 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nišikori (3-Jap.) - Wawrinka (2-Švýc.) 7:6 (8:6), 6:1.
Tenisový turnaj Advantage Cars Prague Open na Štvanici (antuka):
Challenger mužů (dotace 42 500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Giraldo (6-Kol.) - Kolář (ČR) 6:4, 6:4
Ignatik (Běl.) - Albot (2-Mold.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Knowle, Zelenay (1-Rak./SR) - Argüello, Peralta (2-Arg./Chile) 6:4, 7:5.
ITF žen (dotace 75 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Witthöftová (4-Něm.) - Šrámková (SR) 5:7, 6:1, 6:3
Lottnerová (Něm.) - Petersonová (Švéd.) 6:3, 3:6, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Voráčová, Schuursová (2-ČR/Niz.) - Solerová, Sorribesová (Šp.) 7:5, 3:6, 10:4.

Reklama

Související témata: