Hlavní obsah

OBRAZEM: Pozoruhodná sešlost tenistů na US Open. Jako kanárci

Nešlo si toho nevšimnout. Oblečení tenistů na letošním US Open, kteří jsou pod jednou firemní značkou, připomíná spíše sešlost sourozenců, kteří vyrazili na společný výlet. Jsou úplně stejní. Asi aby se v New Yorku neztratili. Vybrali jsme pár fotografií z prvních dnů slavného grandslamového turnaje, který má více než miliardový rozpočet.

Foto: Jerry Lai, Reuters

Petra Kvitová ve svém úvodním utkání na letošním US Open.

Článek
Fotogalerie

Firma Nike přišla na letošní US Open se vzorem a barvami, které spíše matou, navíc jsou stejné barvy jako tenisový míček. Hráčky a hráči ve Flushing Meadows se prohánějí ve žluté kanárkové barvě. A že jich je. Pro méně znalé fanoušky tenisu matoucí záležitost, když dva hráči hrající pod touto značkou vejdou na jeden kurt.

Američané Jack Sock a Taylor Fritz měli stejné oblečení v prvním kole, když hráli proti sobě. To samé Petra Kvitová, když porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou. Obě stejné sukně, trika i čelenky.

Něco podobného bylo možno zaznamenat i na olympijských hrách, tenisté měli totožné boty, které barvou připomínají současný outfit na US Open. Před hrami v Riu firma rozeslala obuv, na kurtu pak bylo možno vidět při čtyřhře i tři totožné páry bot.

Tenis je sport, ve kterém se pohybují velké finance, ale takto to vypadá, že jeden nápad, poté výrobní linka a všichni jsou oblečení. Škoda.

Líbí se vám stejné oblečení u tenistů?
Ano
11,5 %
Ne
72,7 %
Je mi to jedno
15,8 %
Celkem hlasovalo 7308 čtenářů.

Reklama

Související témata: