Hlavní obsah

Plíšková se překonává. Přišlo to v pravý čas, nádherný pocit, užívá si průlom na US Open

New York

Tíživá deka konečně spadla. Po dlouhé šňůře grandslamových zklamání přišel konečně průlom, česká tenistka Karolína Plíšková za pouhých 57 minut zametla s Chorvatkou Konjuhovou a slavila postup do semifinále US Open. „Je to nádherný pocit,“ popisovala příval pozitivních emocí.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Vítězné gesto české Karolíny Plíškové.

Článek
Fotogalerie

Do svých čtyřiadvaceti nakoukla už do elitní desítky, na okruhu ATP vyhrála šest turnajů, na prize money vydělala (před US Open) okolo 110 miliónů korun, ale její kariéře zatím chyběl lesk výrazného výsledku na grandslamovém turnaji. To už ale neplatí.

„Někteří lidé říkají, že už jsem něco takového měla dosáhnout dávno. Já se teď ale momentálně cítím skvěle a přijde mi, že na tenhle výsledek je ten pravý čas," komentovala své čekání na úspěch na turnajích velké čtyřky na stránkách WTA.

„Trochu jsem se na grandslamech trápila. Věděla jsem, že můžu hrát skvělý tenis a velké zápasy, jen jsem to nedokázala předvést na těch největších turnajích. Vždy jsem cítila na sobě trochu tlak. Nebývala jsem dost agresivní, nepředváděla jsem svoji hru. Proto jsem teď tak šťastná, všechno se mi vyplatilo," užívala si Plíšková postup.

Před čtvrtfinále byla nervózní

Před utkáním s osmnáctiletou senzací byla favoritkou a do zápasu měla také patřičně razantní nástup. Její pocity před samotným duelem tomu ale příliš nenapovídaly.

„Od rána jsem byla trochu nervózní. Ale jakmile vstoupím na kurt, na všechno zapomenu a nervozita je pryč," vysvětlovala na tiskové konferenci ještě před tím, než bylo jasné, že její další soupeřkou v semifinále v pátek v 1:00 našeho času bude Američanka Serena Williamsová. Ta o pár hodin později vyřadila Rumunku Simonu Halepovou 6:2, 4:6, 6:3.

Přetěžký úkol i pro českou hráčku... Proti Willimasové nastoupila jen jednou a předloni ve Stanfordu prohrála.

Konjuhové ale nedala vůbec šanci, hned na úvod jí dvakrát sebrala servis, při tom svém jednoznačně dominovala a za celý zápas nemusela čelit jedinému brejkbolu.

„Neměla jsem svůj nejlepší den, jenže Karolína byla prostě příliš dobrá. Její servis byl skvělý. Chytla svůj rytmus a využívala šance, které jsem jí dávala. Ale nám proč být smutná po tom, všem, co jsem tu dokázala. Přeju jí hodně štěstí, budu jí fandit," přijala Konjuhová sportovně porážku od české jedničky.

Ta už si připsala desátou výhru v řadě. Po triumfu v Cincinnati řádí i na US Open a je jasné, že betonová tour na severoamerickém kontinentu ji zastihla ve skvělé formě. „Miluji New York, miluji sezónu na tvrdých kurtech," potvrzovala bezprostředně po středečním vítězství.

Reklama

  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton