Hlavní obsah

Je mi Karolíny líto, bojovala jako drak, smeká trenér Plíškové

Trenér Jiří Vaněk vysoko ocenil výkon a bojovnost Karolíny Plíškové ve finále tenisového US Open, ačkoli jeho svěřenkyně ve svém prvním grandslamovém finále nakonec prohrála s Němkou Angelique Kerberovou.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Karolína Plíšková se snaží zahrát těžký míč ve finále US Open s Angelique Kerberovou.

Článek

"Chyběl malinký kousek, bylo to o pár míčích, ale každopádně odehrála nádherný turnaj a moc jí blahopřeju," řekl Vaněk Radiožurnálu po utkání v New Yorku, které Plíšková s novou světovou jedničkou prohrála po boji 3:6, 6:4 a 4:6.

"Je mi Karolíny líto, protože do zápasu dala všechno. Bojovala jako drak a musím jí poděkovat a smeknout, jak se s tím porvala. Hrát první finále je těžký po psychické stránce a navíc proti ní stála Kerberová, která je jako zeď," řekl Vaněk.

Daň prvního velkého finále si Plíšková podle kouče vybrala hned v první hře. "Byla trošku nervózní a všechno se tam sešlo dohromady," komentoval Vaněk úvod. Plíšková začala zápas dvojchybou, nahraný volej poslala do autu a při úderu jí praskla struna u rakety. "To se jí stalo snad poprvé za dva roky," řekl Vaněk.

Po ztraceném prvním setu ale Plíšková dokázala ještě přidat na agresivitě a druhou sadu získat. "Ve druhém setu dokázala, že je schopná zápas otáčet. Viděl jsem na ní více odhodlání, začala do toho víc chodit a víc šla na síť. Vypadalo to, že to otočí. Keberová ukazovala, že už nemůže, a bylo to o pár míčích," prohlásil Vaněk.

Plíšková je v současné formě schopná porážet přední světové hráčky, což dokázala na US Open výhrou v semifinále nad Američankou Serenou Williamsovou. "Je nebezpečná pro každého a zvláště, když si takhle věří," přitakal Vaněk. Navíc je herní styl české hráčky také zajímavý. "Pro oko diváka je daleko hezčí, protože si chodí pro vítězné míče, výborně servíruje a na kurtu nijak nespekuluje," doplnil Vaněk.

Reklama