Hlavní obsah

Do Singapuru s sebou bere zájezd. Postup ze skupiny je základ, tvrdí Plíšková

Praha

Do kufru si přibalí plyšovou želvu, kterou v pondělí dostala pro štěstí a poprvé v kariéře vyrazí na Turnaj mistryň. Tenistka Karolína Plíšková se do Singapuru kvalifikovala ve dvouhře i v deblu. „Úspěch je už se tam jenom dostat,“ tvrdí čtyřiadvacetiletá finalistka grandslamového US Open.

Karolína Plíšková se do Singapuru těšíVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak zvládnete boj na dvou frontách?

Uvidím, jak to bude vypadat. Bude to velká zkušenost. Můžu porazit všechny, když budu hrát dobře, ale uvidíme, jak mi to tam půjde Postoupit ze skupiny je základ. Tak to má každý, kdo tam jede. Je to jiné než normální turnaj. Když se jednou prohraje, dá se hrát dál o postup. Takový systém jsem ještě nezažila.

Že budete hrát na Masters, už víte nějakou dobu, mohla jste formu líp vyladit?

Určitě mi pomohlo, že jsem pár dnů potrénovala a mohla jsem se líp připravit.

Zvolila jste stejnou přípravu jako před úspěšným US Open?

Nevím, jestli úplně takovou. Snažili jsme se to ale dělat podobně.

Cítila jste se po návratu z Flushing Meadows unavená?

Neměla jsem tolik natrénováno. Bylo hodně zápasů, ale málo tréninků. Moc mi nesedl ani jeden turnaj po US Open, ale hlavně, že jsem něco uhrála a dostala se na Turnaj mistryň.

Máte na konci dlouhé a úspěšné sezóny ještě energii?

Musím mít chuť, to by bylo blbý, kdybych neměla před odjezdem na Turnaj mistryň. Asi jsem si to vybrala v Asii, tam jsem byla unavenější i psychicky. Mám před sebou poslední dva tři týdny tenisu v roce, to musím kousnout.

Neodsunete v Singapuru čtyřhru na vedlejší kolej?

Debl začíná až příští čtvrtek, což je výhoda. Singl se hraje už v neděli a můžu skupinu odehrát, aniž bych hrála dva zápasy denně. Ale já jsem zvyklá hrát debl i singl všude, takže i kdybych hrála dva zápasy, tak je mi to jedno. S Julií (Görgesovou) jsme letos začínaly a je to úspěch se tam dostat i v deblu. To jsme na začátku roku nečekaly.

Potěšilo vás, když se z Masters odhlásila jeho pětinásobná vítězka Serena Williamsová?

Ale ta by mi zrovna úplně nevadila, vzhledem k tomu, že jsem ji naposledy porazila

Máte tedy mezi zbylými sedmi soupeřkami nějakou neoblíbenou?

Mám no, ale to vám neřeknu (smích)... Radwaňská je pro mě asi nejhorší. Tu jsem ještě neporazila. Je chytrá a moje hra jí asi sedí. Nikdy jsem proti ní neodehrála dobrý zápas. Je šikovná, umí stopbaly, prohozy.

Bude vám vyhovovat povrch v Singapuru?

Loni jsem zaregistrovala, že si holky hodně stěžovaly, i když Petra (Kvitová) se dostala do finále. Možná bude víc vyhovovat obranářkám, což ale neznamená, že nejdou porazit. Všude je šance, i když je povrch pomalejší, tak to bude o dva tři míčky trvat déle.

Kolik lidí vás bude doprovázet?

Jede nás víc, bereme zájezd. Mamka jede, přítel Michal (Hrdlička) a kondiční Ivan Trebatický. Když bylo se mnou víc lidí, tak jsem hrála dobře, i když tím to úplně není.

Zajímala jste se, jak to v Singapuru vypadá?

Zatím moc ne. Ani jsem se nebavila s holkama. Vím, že byly nadšené z bazénu na střeše hotelu. Asi to bude hodně dobrý.

V Asii jste měla první velké výsledky kariéry. Máte ji pořád ráda?

Dřív se mi tam docela dařilo, poslední dva roky si tam ale přijdu po Americe unavená.

Jste také v nominaci na hráčku roku. Je podle vás šance vyhrát?

Myslím si, že vůbec nemám šanci. Ani nemám právo to vyhrát. Jsou tam holky, co získaly grandslam. Serena a Kerberová, která by to asi měla letos dostat.

Zbydou vám po Singapuru ještě síly na finále Fed Cupu ve Francii?

Budou to další dva týdny tenisu, ještě se zkusím připravit. Doufám, že se zkoncentruju na ty zápasy, hecnu se a podám dobrý výkon. Budu připravená to odehrát a doufám, že i vyhrát.

Reklama