Hlavní obsah

Kvitová po úmorné cestě z Číny ještě netrénovala: Mám nahráno, mělo by to být dobré, ujišťuje

Štrasburk

Na turnaji Elite Trophy v Ču-chaji nedala Petra Kvitová soupeřkám ‚čuchnout‘ a před Fed Cupem se naladila na pozitivní notu. Třicetihodinová cesta do štrasburského dějiště finále proti Francii ale se čtyřnásobnou vítězkou týmové soutěže trochu zamávala. Nachlazená česká dvojka místo tréninku zatím odpočívá.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Petra Kvitová pózuje s trofejí za Elite Trophy.

Článek

Můžete trochu popsat, jak jste z Číny cestovala?

Prožila jsem docela hektickou hodinku s médii. Už během finále jsem si říkala, že nemůžu hrát moc dlouho, protože na letiště to bylo dvě a půl hodiny. Tiskovka, focení s trofejí a sedli jsme do auta. (Kondiční trenér) David Vydra přinesl do auta dva kalíšky s trochou vína, připili jsme si, doletěli do Prahy, vzali auto, já odřídila první půlku, druhou David a jsme tady. Třicet hodin čistého času na cestě.

Chtěla jste být ve Štrasburku co nejdřív?

No právě. Tělo je trošku zdevastované. Zápasy netrvaly dlouho, ale hrála jsem celý turnaj a tělo vždy dostane zabrat. Je lepší být tady a zvykat si na všechno. I jak je zima, tak jsem unavenější a posun času je momentálně blbý.

Co jste zatím ve Francii absolvovala?

Jenom s Davidem děláme nějaké zpevňovačky. Mám docela nahráno, ani nepotřebuju extra hrát. Holky říkaly, že je povrch rychlejší. Myslím, že by to mělo být dobré.

Kdy tedy půjdete na kurt?

Asi ve čtvrtek, ale uvidím, jak bude tělo fungovat.

Dolehla na vás aspoň finálová atmosféra a možnost získat hattrick a zároveň pátý titul za šest let?

Zatím vůbec. A nevím proč. Většinou to přijde v pátek při losu, to už cítím mravenčení. Je to ale jiné, že po letech hrajeme finále venku.

Cítíte se po vyhraném turnaji sebejistější?

V první půlce roku jsem se necítila extra nejlíp, ale teď je sebevědomí určitě klidnější a víra je tam větší. Přijde mi, že mám čistší hlavu, tím že jsem toho víc nahrála. Vím, že když to tam napálím, nespadne to tam vždycky, ale častěji se stává, že to tam spadne, než nespadne.

Kdyby vám po Wimbledonu někdo řekl, že budete mít do konce roku na kontě 46 výher...

... a bronzovou medaili z olympiády, to bych si klepala na hlavu, nebo spíš tomu, kdo to říkal, co se mu to to tam v hlavě děje....

Kvitová a její vzpomínky na fedcupová finále
2011 - Rusko 3:2 v Moskvě
„První finále, což se nezapomíná a v Rusku, což je vždy pikantnější. Vybavuju si rozhodující debl a nervy.“
2012 - Srbsko 3:1 v Praze
„Tam si pamatuji Šafi, jak byla ve fazóně a pozabíjela to odkudkoli. Plnou O2 arenu a to patří i k letům 2014 a 2015, jak nás lidi hnali.“
2014 - Německo 3:1 v Praze
„Brutální zápas s Kerberovou až na krev.“
2015 - Rusko 3:2 v Praze
„Maria Šarapovová a rozhodující debl.“

Reklama

Související témata: