Hlavní obsah

Becker o rozchodu s Djokovičem: Netrénoval, jak bych chtěl. Fandit mu ale budu dál

Praha

Poté, co v úterý srbský tenista Novak Djokovič oznámil rozchod se svým superkoučem Borisem Beckerem, vyjádřila svůj názor i samotná tenisová legenda. „Poslední půlrok jsme netrénovali tak, jak bych si představoval,“ vysvětloval devětačtyřicetiletý trenér.

Foto: Petr Horník, Právo

Boris Becker, bývalý superkouč Novaka Djokoviče.

Článek

Když se v druhé polovině letošního roku Djokovičovi nedařilo na kurtech jako dřív a v listopadu pak po necelých dvou a půl letech přišel o post světové jedničky, začalo se spekulovat, co zatím je. Vše pak vyvrcholilo oznámením, že srbský tenista ukončil spolupráci s hvězdným Beckerem.

Ten se o svém již bývalém svěřenci rozpovídal a naznačil, co za jejich rozchodem stálo. „Dohodli jsme se na ukončení spolupráce. Takové rozhodnutí se nestane přes noc. Řešili jsme to spolu už delší dobu,“ přiznal Becker na webu Sky Sports. „Poslední půlrok byl hodně náročný. Netrénovali jsme tak, jak bych si představoval. Novak se nevěnoval tolik přípravě, jak by měl a jsem si jistý, že si to uvědomuje,“ uvedl dále.

Novak se na trůn vrátí

„Úspěch se rozhodně nedostaví stisknutím nějakého tlačítka, nebo tím, že se objevíte na nějakém turnaji. Musíte tvrdě makat, protože soupeři dělají to samé,“ vysvětloval Becker. Hodně se mluvilo o tom, že za poklesem Djokovičovy formy stojí rodinné problémy. To však legendární tenista odmítá. „O žádných osobních potížích nevím. Podle mě je šťastně ženatý, má krásného syna,“ dodal s tím, že k tenisu ale jistá sobeckost patří.

„Jestli chce být nejlepší, nemůže mít rodinu na prvním místě. Jeho žena je velmi milá a Novaka zcela podporuje. Nevidí se ale tak často. Vím, že je to obtížné, sám jsem to zažil před dvaceti lety,“ přiznal Becker.

Ačkoli už vítěze dvanácti grandslamů nebude trénovat, věří, že se brzy vrátí na tenisový trůn. „Když Novak přišel o pozici světové jedničky, hodně ho to bolelo. Pokud však začne zase dřít, stane se opět téměř neporazitelným. Zůstanu nadále jeho fanouškem,“ uzavřel hvězdný kouč.

Reklama

Související témata: