Hlavní obsah

Máš problém? Proč se na mě díváš? Wawrinka s Tsongou v dětinské hádce na Australian Open

Melbourne

Hrálo se o semifinále Australian Open, ale žádné velké drama se nekonalo. V paměti tak zůstane zápas Stana Wawrinky s Jo-Wilfriedem Tsongou asi především díky momentu během výměny stran po konci první sady, kdy se oba tenisté do sebe pustili v takřka dětinské slovní přestřelce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rozepře Wawrinky s Tsongou na AOVideo: sntv

 
Článek

Wawrinka ovládl tie break první sady jasně 7:2, ve spalujícím žáru poté rychle zamířil do stínu své lavičky, kde se v poklidu koncentroval na další průběh zápasu. Když v tom si všiml, že se směrem k němu dívá Tsonga a cosi povídá.

„Co jsi říkal? To ty se na mě díváš a mluvíš na mě. Co máš za problém? Díval jsem se snad já na tebe?" čertil se Švýcar. Konverzace ve francouzštině pokračovala následovně.

Tsonga: „Jasně, že díval."

Wawrinka: „A kdy?"

Tsonga: „Právě teď."

Wawrinka: „Ty ses na mě díval, ale já na tebe ne. Je to jen tenisový zápas, ber to v pohodě. Jde jen o tenis, takže klídek."

Tsonga: „Já jsem v pohodě."

Wawrinka: „Hleď si svých věcí, já si budu hledět svých a všechno bude ok."

Nic speciálního

Zdálo se, že výměnu názorů více prožívá Wawrinka, ale z klidu ho to rozhodně nijak nevyvedlo, protože následující dvě sady vyhrál 6:4, 6:3 a může se těšit na semifinále.

Oba tenisté přitom bývali dlouho přátelé. Oba žijí ve Švýcarsku a měli k sobě i lidsky relativně blízko. To se ale změnilo před třemi roky, kdy Wawrinka Australian Open vyhrál a získal premiérový grandslamový titul. Tsonga následně v rozhovoru pro L'Equipe prohlásil: „Když Stan může vyhrát grandslam, zasloužím si ho určitě i já."

Jeho slova se zřejmě Švýcara dotkla. Warwinka si zase neodpustil štiplavé komentáře po vítězství ve finále Davis Cupu v roce 2014 v Lille. Už v trochu podnapilém stavu řekl novinářům: „Nacpali lahve se šampaňským do šatny Francouzům a nějak ho zapomněli dodat i k nám."

Popuzení a zklamaní francouzští tenisté to brali jako zbytečné rýpání. Za Wawrinkou se pak během oficiální večeře vydali na toaletu, kde si s ním měli jeho stížnosti osobně vyříkat. I když Tsonga tehdy nebyl mezi rozčilenými krajany, všeobecně se má za to, že mezi francouzskými tenisty a Wawrinkou nepanují zrovna vřelé vztahy.

Po úterním čtvrtfinále nicméně oba nad slovním incidentem po konci úvodní sady mávli rukou. „Vždycky se nějaké napětí přihodí. Každý jde na kurt vyhrát a pak se můžou takové věci stát. Každopádně po zápase už žádný problém není," vysvětloval Wawrinka.

I Tsonga prohlásil, že to „nebylo nic speciálního" a že šlo pouze o působení „testosteronu".

Reklama

Související témata: