Hlavní obsah

Šafářová - Witthöftová 6:4, 6:3Bravo! Šafářová si v Budapešti zahraje o titul

Aktualizováno

Tenistka Lucie Šafářová porazila v sobotním semifinále turnaje v Budapešti Němku Carinu Witthöftovou 6:4, 6:3 a poprvé od loňského triumfu v Praze si zahraje finále dvouhry. Bude usilovat o osmý titul v kariéře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Thiem - Ramos v brazilském RiuVideo: sntv

 
Článek

Třicetiletá Šafářová se díky účasti ve finále vrátí v žebříčku do světové čtyřicítky. Její poslední budapešťskou soupeřkou bude nejvýše nasazená Timea Babosová, s kterou v maďarské metropoli hrála i čtyřhru. Domácí hráčka zdolala turnajovou trojku Julii Görgesovou z Německa 7:5, 6:1. Šafářová o sedm let mladší Maďarku v obou dosavadních vzájemných zápasech porazila.

Šafářová v duelu s Witthöftovou udeřila vždy v prvním gamu. Na úvod první i druhé sady vzala Němce servis a sama o podání v utkání ani jednou nepřišla. Odvrátila všechny tři brejkboly a zápas vyhrála za hodinu a 22 minut.

"Je skvělé být po delší době zase ve finále," usmívala se Šafářová. Předloňská finalistka grandslamového Roland Garros má na dosah první vavřín na okruhu WTA od loňského vítězství na antuce ve Stromovce.

Šafářová, letošní deblová šampiónka z Australian Open s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, měla s Babosovou v Budapešti šanci hrát i finále ve čtyřhře. Turnajové jedničky se ale po individuálním úspěchu ve dvouhře rozhodly k semifinálovému duelu s australsko-kazašským párem Arina Rodionová, Galina Voskobojevoová nenastoupit.

Hlaváčková se deblového titulu v Dubaji nedočkala

Andrea Hlaváčková se titulu ze čtyřhry na tenisovém turnaji v Dubaji nedočkala. S čínskou spoluhráčkou Pcheng Šuaj finále s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou, vítězkami loňské olympiády v Riu, prohrály po více než dvou hodinách 2:6, 6:4 a 7:10. Singlovou šampiónkou je Ukrajinka Elina Svitolinová a poprvé se ocitne v elitní desítce světového žebříčku.

Hlaváčková s Pcheng Šuaj v Dubaji letos hrály už potřetí finálový zápas, na společnou trofej z Šen-čenu na začátku ledna ale nenavázaly. Naopak Makarovové s Vesninovou se podařilo česko-čínské dvojici oplatit porážku ze čtvrtfinále Australian Open.

Světová třináctka Svitolinová na elitním dubajském podniku získala šestý a dosud nejcennější titul v kariéře, který dvaadvacetiletou ukrajinskou tenistku posune v žebříčku do Top ten. Caroline Wozniackou porazila 6:4, 6:2 a postarala se o to, že Dánka prohrála druhé finále za sebou. Před týdnem v Dauhá nestačila na Karolínu Plíškovou.

Budapešť (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (2-ČR) - Witthöftová (Něm.) 6:4, 6:3
Babosová (1-Maď.) - Görgesová (3-Něm.) 7:5, 6:1
Čtyřhra - semifinále:
Rodionovová, Voskobojevová (Austr./Kaz.) - Babosová, Šafářová (1-Maď./ČR) bez boje
Marseille (tvrdý povrch, dotace 691 850 eur)
Dvouhra - semifinále:
Tsonga (2-Fr.) - Kyrgios (3-Austr.) 7:6 (7:5), 2:6, 6:4
Pouille (4-Fr.) - Gasquet (6-Fr.) 7:5, 6:3
Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2 666 000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Svitolinová (7-Ukr.) - Wozniacká (10-Dán.) 6:4, 6:2
Čtyřhra - finále:
Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Hlaváčková, Pcheng Šuaj (6-ČR/Čína) 6:2, 4:6, 10:7
Tenisový turnaj mužů v Riu de Janeiro (antuka, dotace 1 439 995 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Thiem (2-Rak.) - Ramos (5-Šp.) 6:1, 6:4.

Reklama

Související témata: